x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

La música entra a l'UCI

El projecte d’humanització continua creixent amb més propostes enfocades al benestar del pacient
Musicoteràpia per a pacients de l'UCI

Musicoteràpia per a pacients de l'UCI

Primera sessió de musicoteràpia del SAAS

Fernando Galindo
La música entra a l'UCI

La música entra a l'UCI

La música entra a l'UCI

Fernando Galindo
Primera sessió de musicoteràpia del SAAS.

Primera sessió de musicoteràpia del SAAS.

Primera sessió de musicoteràpia del SAAS.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/08/2022 a les 14:40
Diuen que la música cura l’ànima però la musicoteràpia, a més, pot arribar a despertar el cervell. El SAAS va organitzar ahir al matí la primera sessió de musicoteràpia que va tenir lloc a la terrassa de la planta -3 de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Una iniciativa protagonitzada pel concert de la cantant Ishtar Ruiz i el guitarrista Roger Rossell que, tot i estar dedicada principalment als pacients de la unitat de cures intensives, també va atreure la presència de diversos sanitaris del centre. “Molts familiars i metges també estan sotmesos a un dia a dia marcat per les males notícies, i això és esgotador”, apuntava Valls. “Vam engegar aquesta iniciativa per millorar, en la mesura del possible, el benestar de tothom”, assegurava. La sanitària va explicar en relació als pacients de l’UCI que “la teràpia està enfocada a intentar millorar-ne els nivells d’ansietat, d’estrès i de dolor. Una activitat que, posteriorment, pot contribuir a haver d’utilitzar menys medicació i que el pacient tingui menys complicacions i una estada més curta”. De fet, aquesta proposta forma part del nou programa d’humanització de la unitat, que es complementa amb les sortides terapèutiques que ja es van iniciar el passat mes d’octubre. “Continuem fent sortides quan podem”, recordava Valls. “De fet, són els mateixos pacients qui t’ho demanen”, ressaltava. En aquest sentit, Valls va anunciar que el proper pas del programa anirà enfocat a millorar els espais de la unitat”.

Per altra banda, els responsables del projecte, que van anunciar que les sessions es repetiran de manera mensual, no descarten ampliar la iniciativa a altres àrees del centre sanitari, com al servei de Pediatria. “Ara era urgent actuar a l’UCI, però s’han d’humanitzar tots els espais”, deixava clar Valls. Un cop acabat el concert de la terrassa, la sessió va continuat a l’interior del centre sanitari en un format més privat per aquells pacients que la seva condició els ha impedit poder sortir a l’exterior.
  • #7 Harry
    (29/08/22 08:07)

  • #6 Enric
    (25/08/22 13:50)

    Tinc estudis en musicoterapia i aixo no es, s'han posat una a cantar temes que es coneix, l'altre a tocar la guitarra acompanyan la veu. La musicoterapia es una altra cosa... algu s'ha informat previament quins son els gustos musicals dels pacients? Algun s'ha informat si hi ha algun tema musical que porti determinats records a algun pacient? Etc etc, pel que m'han informat la resposta es no. Com molt sovint a Andorra es fan tard, a mitges i sense un criteri fonamentat.

    Respondre
  • #5 DAVIDM
    (25/08/22 13:34)

    Sempre hi ha el amargat o que l'hi falta una mica de fibra........ felicitats per la iniciativa i a continua així......

    Respondre
  • #4 meloman
    (25/08/22 13:27)

    Pero que toquin musica que m'agradi perque si es musica que no soporto encara em trobaré pitjor.

    Respondre
  • #3 pepe
    (25/08/22 11:24)

    si, muy bonito y lo q ustede digan, pero en un hospital de verdad, lo importante es q te curen y bien, muchas gracia por la musica, pero personalmente, lo q quiero es un buen medico con un buen equipo q me atienda sin necesidad de mandarme a un hospital español pq aqui no tienen medicos especialistas, ya q sale mas barato cobrar la cuota de la CASS y mandar al enfermo a Barcelona con ambulancia o helicoptero.
    Normal q la Teknon este llena de coches con matricula andorrana.
    La musica esta bien, pero supongo q lo proximo sera q los ciegos vayan a la montaña a dar un paseo, q como en el chiste, podrian ir de noche.
    Y no, la sensibilidad no la tengo pq prefiero q me curen ha decir chorradas buenistas.

    Respondre
  • #2 Realitat
    (25/08/22 07:30)

    Una pinzellada de sensibilitat el un món cada cop més deshumanitzat. Sorprenent.

    Respondre
  • #1 Goita tú
    (25/08/22 07:21)

    Durant mil·lennis el silenci i la contemplació es consideraven curatius, ara som tan moderns que hem posat de cap per avall les bases del sentit comú.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts