andorra recerca + innovació

Prop d'un 95% dels enquestats va sentir el sisme del 7 d'agost

La meitat va notar una vibració i una persona admet que va tenir pànic pel terratrèmol

Localització del sisme del passat 7 d'agost.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 95% de les persones que han respost a l’enquesta sísmica d’Andorra Recerca + Innovació afirma haver sentit el terratrèmol que es va produir el passat 7 d’agost a les Valls de Valira i que es va fer sentir àmpliament al Principat. L’enquesta sísmica la van contestar 94 persones residents a Andorra, de les quals 89 van indicar que havien notat el terràtremol que va tenir una intensitat de 2,5 amb epicentre prop d’Os de Civis, a l’Alt Urgell. Gairebé la totalitat de les persones que van percebre el terratrèmol es trobaven dins d’un edifici, i d’aquestes un 51% estavan assegudes, un 24% estaven estirades i un 20% dretes.

La Massana, Ordino i Escaldes-Engordany són les parròquies on més gent ha contestat l’enquesta sísmica, amb 34, 30 i 19 respostes, respectivament, i on més es va percebre el terratrèmol. Per contra, a Canillo no consta que es percebés el sisme ja que cap resident en aquesta parròquia ha contestat l’enquesta d’Andorra Recerca + Innovació.

Una mica més de la meitat de les persones que va sentir el terratrèmol va notar un vibració (54%) i en menor mesura un ensurt (28%), un sotrac (21%) i una oscil·lació (18%). Només una persona va assegurar haver sentit pànic. Pel que fa la reacció de les persones enquestades, el 89% va contestar que es va quedar al lloc on era.

tracking