La Creu Roja ha entregat 79 tones de material a Ucraïna

L'entitat fa balanç de les accions que ha dut a terme per ajudar al poble ucraïnes des del mes de març

L'últim comboi ha sortit aquesta setmana carregat de 31 paletsCRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Creu Roja Andorra (CRA) ha lliurat un total de 79 tones de material des de finals de febrer en el conjunt de campanyes de recollida de material i d'ajuda espontània de la societat cap al poble ucraïnès, segons informa l'entitat en un comunicat. Així, fent balanç, des de l'inici del conflicte s'ha fet entrega del material amb un total de cinc combois, entre el mes de març i l'últim que va sortir aquesta mateixa setmana. Amb aquest que ha sortit carregat de 31 palets, les campanyes de recollides de material de primera necessitat es donen per tancades.

Així mateix, també es va engegar una campanya de recollida de fons mitjançant la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, que ha assolit més de 143.982,44 euros. Aquestes accions, segons destaca l'entitat, han estat possibles gràcies a la col·laboració d'unes 150 persones voluntàries que han donat suport en les tasques de recollida, emmagatzematge, logística, conductors, acompanyants, traductors pels combois, entre d'altres. Alhora els residents ucraïnesos s'han bolcat per sumar en totes les accions i encara continuen fent de voluntaris en les diferents accions per als temes administratius, la recerca de feina, traduccions, acompanyament i sobretot com a suport emocional, recorda la Creu Roja.

Així mateix, el segon comboi que va sortir en col·laboració amb el ministeri d'Afers Exteriors i el ministeri d'Afers Socials va permetre l'acolliment i el trasllat d'unes 13 persones refugiades a Polònia, que tenien lligams a Andorra. Per altra banda, l'entitat destaca la trobada a finals de maig on es van proposar activitats lúdiques i socials i un pícnic de germanor que van aplegar més de 250 persones.

La Creu Roja destaca que la botiga solidària atén 148 persones provinents d'Ucraïna, principalment dones i nens. A banda, el pis social de laCRAva servir per acollir de manera temporal dues famílies, una de les quals encara hi resideix.

tracking