Accident amb sis morts a la carretera amb França

El sinistre va tenir lloc ahir al migdia a l'alçada de Savignac-les-Ormeaux i va mantenir tallada la carretera fins les nou del vespre

Retencions de més de 2 quilòmetres a la frontera del Pas de la Casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis persones van perdre la vida ahir després de patir un accident frontal a l'alçada d'Ax-les-Thermespoc després de les 15 hores, segons informa el mitjà gal LaDepeche.fr. El departament de Mobilitat informava ahir que la carretera RN20, la via principal que uneix Andorra amb França, es trobava tallada des del migdia fins a les nou del vespre. El trànsit va ser desviat per la RD2022, pel centre de la vila francesa.

El sinistre va produir-se poc després de les 15 hores a l'alçada del terme municipal deSavignac-les-Ormeauxarran d'una col·lisió frontal entre dos vehicles que hauria provocat almenys sis morts, entre els quals dos menors d'edat. Un dels vehicles afectats era un Toyota Corolla amb passatgers francesos dels quals quatre persones haurien perdut la vida, entre elles un infant. L'altre cotxe implicat era un Peugeot Expert amb matrícula espanyola en el qual haurien mort dues persones. Quatre persones més van resultar ferides al lloc dels fets, dues de les quals es trobaven, ahir al vespre, en estat crític. Les quatre víctimes van ser traslladades a l'hospital dePurpana Tolosa amb l'helicòpter.

Al lloc s'hi van desplaçar els serveis d'emergència, 20 gendarmes de la brigada d'investigació de Foix, la brigada deTarasconi els serveis científics per dur a terme la investigació, així com 28 bombers i agents delDirso, entre d'altres, segons especifica LaDepeche.fr. La fiscalia ha obert una investigació per homicidi involuntari per esbrinar les circumstàncies de l'accident, que encara no es coneixen, com la identitat i l'edat de les víctimes.

En declaracions al mitjà francès durant el dia d'ahir, l'alcalde deSavignac-les-Ormeaux,NicolasPech, assegura que no és un lloc molt propens a accidents. "LA RN-20 en general sí, però no en aquest tram. De memòria, d'ençà que va obrir-se el 2016, només hi ha hagut un sol accident amb víctimes mortals, va ser en un altre tram més lluny, pel que fa a la rampa d'accés, però mai havia vist un accident mortal tan greu com avui. Després d'Ax-les-Thermesen direcció a Andorra és més difícil, però aquí la visibilitat és més bona, no hi ha cap dificultat particular i les autoritats hi posen un radar de temps en temps. D'altra banda, sempre hi ha una part de fatalitat".

Aquesta opinió va ser compartida pel director de gabinet de la Prefectura GuillaumeAfonso, que evocava "una carretera molt transitada, però on mai hem tingut un accident de tanta gravetat". El comandantBenoîtDelpas, cap del grup de serveis operatius delSDIS09 (Departament dels serveis d'incendis i socors), era més prudent: "col·locat en l'eix d'un sol baix en determinades hores del dia, amb un radar col·locat molt més lluny, laRN20 en aquest sector és coneguda per ser un lloc amb nombrosos accidents, tot i que de menys gravetat".

Amb un flux de més de 21.000 vehicles venint de Foix a l'estiu, dels quals 5.000 a 6.000 passen perPuymorens, i un passatge anual de 3,5 milions de vehicles de mitjana, l'eix de laRN20 continua sent el més freqüentat del departament.

Aquest dramàtic accident que va tenir lloc ahir, afecta el registre de seguretat viària que fins ara estava per sota de la mitjana dels anys precedents, ja que després de dos anys consecutius marcats per 10 accidents fatals en les carreteres de l'Ariège, des de l'inici del 2022 fins ara només s'han comptat quatre víctimes de trànsit, totes sobre vehicles de dues rodes.

tracking