Enquesta

Resposta favorable de la ciutadania a ser Reserva de la Biosfera

Rep el suport del 75% de ciutadans en una enquesta d’Andorra Recerca + Innovació

Una reunió informativa sobre la Reserva de la Biosfera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 75% de les persones enquestades per Andorra Recerca + Innovació està a favor que el Principat esdevingui Reserva de la Biosfera, i la majoria, un 70%, pensa que l’impacte que tindrà serà positiu, ja que enfortirà la protecció del patrimoni natural i cultural, i posicionarà el país en l’àmbit internacional en matèria de sostenibilitat ambiental i social. Al contrari, les persones que no estan a favor de la reserva (15%) al·leguen sobretot que es tracta d’una estratègia política i que la reserva no compleix les funcions de protecció i conser­vació.

Cal recordar que la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera va mantenir obert, mentre van durar les sessions informatives que s’han fet durant aquests darrers mesos a totes les parròquies, un qüestionari en línia perquè la ciutadania opinés sobre aquest projecte de país, informa Andorra Recerca + Innovació. El treball de camp es va iniciar coincidint amb la primera reunió, que va tenir lloc el 6 d’abril a Ordino, i el període de participació es va donar per finalitzat el 5 de juliol. Gairebé 650 persones han accedit a l’enquesta, de les quals 149 han contestat el qüestionari sencer, de manera que només aquests darrers són els casos que formen part de l’anàlisi.

Respecte a la Reserva de la Biosfera a la parròquia d’Ordino, un 84% dels enquestats sabien que Ordino estava reconeguda, i el 56% d’aquests consideren que la imatge de la parròquia n’ha sortit reforçada. A més, un 52% creu que millorarà la qualitat de vida de la ciutadania.

Finalment, quant a la participació de la ciutadania en matèria de medi ambient, es destaca que un 30% de les persones enquestades se senten molt o bastant interpel·lades en assumptes de gestió del territori a Andorra. Un 83% dels enquestats consideren que s’ha fet partícip la ciutadania en el procés de la posada en marxa de la Reserva de la Biosfera. En canvi, només un 27,5% dels participants estarien interessats a formar part de les taules de debat.

tracking