x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
cultura

10.000 euros en beques per a joves artistes

La ministra Riva durant la presentació.

La ministra Riva durant la presentació.

La ministra Riva durant la presentació.

SFGA
Actualitzada 19/08/2022 a les 12:18
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va presentar ahir al vespre el nou programa de beques per a joves artistes. En concret, aquest programa té com a objectiu subvencionar la realització de formacions artístiques avançades i la participació en certàmens i concursos internacionals, segons va informar l’executiu en un comunicat.

Així, amb aquest programa es busca donar resposta a les necessitats formatives dels joves artistes d’Andorra amb més capacitats i trobar solucions a la falta de determinats serveis i programes formatius artístics al país amb què es troben sovint. En aquest sentit, el que es vol és facilitar la formació en centres d’àmbit internacional especialitzats en alumnes amb talents especials i gran potencial. A més, també es busca facilitar la participació d’aquests joves en concursos i certàmens més enllà de les fronteres del Principat per tal d’afavorir el seu creixement artístic i reforçar la seva trajectòria.

En aquesta línia, i tal com recullen les bases de les noves beques, es preveu que enguany es puguin atorgar un màxim de tres beques per a qualsevol disciplina artística, amb un pressupost total de 10.000 euros, segons va assenyalar el Govern. A més, en el mateix document s’especifica que els ajuts estan dividits en dues modalitats: una per a joves artistes d’entre els dotze i els disset anys, i l’altra per a artistes d’entre divuit i 22 anys.

Aquesta divisió té lloc perquè des del ministeri s’obliga que els més joves hagin de compaginar de manera obligatòria l’educació formal i artística. Per aquest motiu, les bases també preveuen, per al cas dels més joves, facilitar l’accés a escoles tipus internat que asseguren la formació acadèmica, la formació artística especialitzada i l’allotjament, així com participar en concursos i en formacions per millorar el nivell artístic. Pel que fa al programa destinat a les persones d’entre divuit i 22 anys es vol impulsar la participació en classes magistrals que suposin desplaçaments puntuals a l’estranger; estudis de tecnificació i/o formació especia­litzada.

D’altra banda, l’executiu destaca que una comissió d’avaluació formada per professionals amb àmplia experiència en el sector artístic, així com un representant del ministeri de Cultura i Esports, serà l’encarregada de realitzar el procés d’avaluació dels diferents dossiers dels candidats per realitzar la selecció dels que obtindran la beca. En aquest sentit, els interessats a presentar una sol·licitud tenen temps per a fer-ho fins al 19 de setembre vinent.
Etiquetes
  • #1 Canovas
    (19/08/22 18:12)

    Amb la que està caient, ¿creieu que es oportú?

    Per altra banda, digui'm un artista important que hagi estat mai subvencionat. 

    Els diners us cremen quan els teniu a les mans o què?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts