l'acusat fa 22 anys que resideix a andorra

Presó sense fiança per risc de fugida

La batlle considera que hi ha risc de fugida en ser de nacionalitat espanyola

El cotxe accidentat a la recta de la Margineda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home de 45 anys que conduïa el turisme que va provocar l’accident mortal de dilluns passat a Sant Julià de Lòria va ingressar ahir a primera hora de la tarda a la presó de la Comella, després d’estar una hora declarant a la seu de la Justícia. La batlle Estefania Garcia va dictar l’empresonament provisional sense fiança del processat, que és de nacionalitat espanyola tot i que fa vint-i-dos anys que resideix al Principat, en considerar que hi ha risc de fugida. El fet de marxar a Espanya podria dificultar una possible extradició de l’home en cas de ser condemnat. Segons fonts properes a la Batllia, la jutge instructora també va decretar la presó provisional per l’elevada pena a la qual se’l podria sentenciar, que pot arribar fins als tres anys d’internament.

El conductor, cuiner de professió, està acusat d’un delicte contra la vida per homicidi per imprudència i contra la seguretat col·lectiva en haver donat positiu a les proves que se li van efectuar de drogues tòxiques després de l’accident de dilluns. En el xoc va morir un home de 60 anys resident a Sant Julià de Lòria que va ser envestit pel cotxe del processat quan circulava per la CG-1 amb una motocicleta.

La defensa de l’home, també segons les mateixes fonts, en contra de la petició i els arguments de la Fiscalia, va demanar la llibertat del client sobre la base de l’arrelament que té al país. Són 22 anys de residència i el fet que té família al Principat. En la declaració que va fer davant la batlle el conductor va explicar que s’havia adormit al volant. L’accident, a l’altura de la Font de Ferro, s’hauria produït perquè l’home no va fer el revolt que hi ha en aquest tram de la carretera i va envair el carril en direcció Sant Julià de Lòria envestint el conductor de la motocicleta. Respecte a la conducció sota els efectes dels estupefaents, l’acusat va assegurar que és un consumidor esporàdic de drogues.

La Fiscalia, per la seva banda, només va demanar l’empresonament sense fiança pel risc de fugida i l’alta pena a la qual pot ser condemnat i no va afegir alarma social ni el fet que pogués entorpir la investigació.

tracking