òbit

Mor Carme Travesset, la primera dona elegida en uns comicis

Carme Travesset va ser escollida consellera comunal al quart d’Escaldes-Engordany el 1973

Travesset al balcó de casa seva a Sant Julià el 2016.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carme Travesset, la primera dona elegida en unes eleccions, concretament com a consellera comunal al quart d’Escaldes-Engordany l’any 1973, va morir ahir als 97 anys. Tanmateix, va ser una de les principals reivindicadores per legalitzar el vot de la dona al país. Al llarg de la seva vida, Travesset va ser mestre durant quaranta anys a l’escola francesa, on hi va exercir fins al 1995 i era coneguda com a madame Aparicio.

El comú d’Escaldes-Engordany es va fer ressò ahir del traspàs de Travesset i també el cap de Govern, Xavier Espot, en una piulada a Twitter, va fer públic un missatge de condol. “Hem rebut la notícia de la pèrdua de la Carme Travesset. Laurediana de naixement, però escaldenca d’adopció, va ser la primera dona escollida consellera comunal al quart d’Escaldes-Engordany. Una dona valenta i compromesa amb la lluita pels drets de les dones”, va assenyalar Espot.

L’excap de Govern Toni Martí també va expressar a les xarxes socials el seu condol per la mort d’“una gran professora i una fabulosa persona”.

tracking