concertació social

L'USdA demana una proposta de la CEA per poder negociar

Ubach considera que cal vincular l’acord salarial a una reforma del sistema impositiu

Gabriel Ubach, secretari general de l'USdA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, considera que la negociació amb la CEA ha de ser abordada no tan sols des del vessant d’un increment salarial, sinó també des d’una reforma del sistema impositiu. Ubach va obrir la porta ahir a negociar i a asseure’s en una taula amb la CEA (que ha declinat fer declaracions), tal com va reclamar el cap de Govern dimarts passat, però va demanar que la patronal presenti abans una proposta en ferm per començar a treballar.

“Les posicions no poden estar allunyades perquè mai hem rebut cap proposta de la patronal”, va reclamar Ubach. En aquest sentit, el líder sindical va recordar que durant el Govern de Toni Martí l’USdA ja va proposar una pujada sostinguda dels salaris del 2,5% durant quatre anys, en relació amb l’oferiment fet pel president de la CEA, Gerard Cadena, d’assolir un pacte de rendes, perquè les empreses puguin repartir l’increment salarial en diferents exercicis.

CRÍTIQUES A ESPOT

D’altra banda, Ubach es va mostrar “sorprès” amb la demanda de Govern i va carregar contra Espot per “les polítiques neoliberals que ens han portat fins aquí”. A més, va asseverar que “durant vuit anys hem fet propostes als governs de DA i mai ens han escoltat”. El representant sindical va criticar que la proposta de negociació es faci “a tres mesos de les eleccions”.Tot i la bel·ligerància contra el cap de l’executiu, Ubach va refermar la voluntat d’arribar a un acord, al mateix temps que va afirmar que “els andorrans s’han de plantejar que tenen el país que han votat”.

tracking