x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SECTOR TURÍSTIC

Hotels amb mà d'obra suficient

La Unió Hotelera d’Andorra aposta perquè es repeteixi l’any vinent, amb millores si cal, la iniciativa de disposar d’una quota d’estiu de treballadors
Els hotels han pogut cobrir enguany la majoria de llocs de treball.

Els hotels han pogut cobrir enguany la majoria de llocs de treball.

Els hotels han pogut cobrir enguany la majoria de llocs de treball.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/08/2022 a les 11:56
Els establiments hotelers estan satisfets, en general, amb la quota especial d’estiu que s’ha posat en funcionament enguany per primera vegada. I és que mitjançant aquesta iniciativa els hotels han pogut fer front amb èxit a l’endèmica manca de mà d’obra que pateix el sector i, d’aquesta manera, han pogut contractar prop d’un miler de persones. Per aquesta raó, el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi París, considera que la prova pilot que s’ha posat en marxa enguany, permetent als treballadors de l’hivern allargar la seva estada al país durant l’estiu, s’hauria de repetir l’any vinent en haver tingut un “resultat positiu”. “Una acció com aquesta la veiem molt positiva i creiem que ha de continuar en el futur perquè ha ajudat la gran majoria d’establiments a disposar de la mà d’obra que necessiten”, va manifestar París.

De fet, la que és la principal patronal del sector ja està en contacte amb el ministeri de Justícia i Interior per buscar solucions a llarg termini a la problemàtica de la falta de treballadors, que afecta també les regions veïnes. En aquest sentit, París espera que la fórmula que s’ha utilitzat enguany es pugui “repetir” de cara a l’any vinent, millorant-la, si és possible, qualitativament i quantitativament. “Hauríem d’extreure conclusions per establir les bases d’aquest nou sistema de funcionament i s’haurà de veure, per exemple, si hi ha més treballadors que es volen quedar al país”, va assenyalar París.

Tot i que la quota aprovada ha permès al sector tenir treballadors suficients en la majoria dels casos, també hi ha alguns establiments que han manifestat que no han pogut comptar amb tots els empleats que haurien volgut per donar un bon servei als clients. “La quota ha solucionat una mica el problema, però el cert és que encara manca mà d’obra, sobretot qualificada”, va indicar la responsable d’un hotel situat a Sant Julià de Lòria. Amb relació a la qüestió, el president de la Unió Hotelera va recordar que és molt difícil trobar mà d’obra en l’últim moment en un país com Andorra, motiu pel qual aconsella als establiments que tinguin més previsió perquè després no tinguin mancances en aquest àmbit.

L’executiu va aprovar a mitjan maig una quota de 700 permisos de treball, dels quals 50 eren per a fronterers, i posteriorment, a mitjan juny, va donar el vistiplau a una nova quota de 400 permisos d’estiu per a l’hoteleria. El sector està satisfet amb la mesura, que es veia fonamental en un moment en què tot apuntava cap a una recuperació important de l’activitat. D’aquesta manera, els hotels han pogut fer la majoria de les contractacions que han necessitat, contràriament a l’any anterior, en què haurien quedat unes 600 places sense cobrir.
Etiquetes
  • #3 Lives
    (18/08/22 15:45)

    Qui voleu un bon servei y menjar menús de 12€ .....y encara pregunten " el café y el vi vá inclos ( clients d' abaix, del sur)....ahahah

    Respondre
  • #2 jajaja
    (18/08/22 13:45)

    si, els hotels contents, i els clients? quin mal servei han donat aquest témpores, que agafin gent d'ocupació, els formen i segur que el clients estarà satisfet.

    Respondre
  • #1 Jociutadana
    (18/08/22 12:20)

    Clar que si perque aprofitar la gent que està apuntada al servei d'ocupaciò, formar-la durant els 9 messos d'hivern i així donar feina als que viuen aquí, no surt a compte, potser sería gent més competent i tindrien que pagar un salaris com cal. Obrim cupos per tot i punto pelota...

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts