SUBVENCIONS A LA DISCIPLINA ARTÍSTICA

Cultura destina 10.000 euros a beques per a joves artistes

L'objectiu del programa és facilitar la formació en centres d'àmbit internacional especialitzats, concursos i certàmens

Roda de premsa.Programa de beques per a joves artistes.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, SílviaRiva, ha presentat aquest dijous el nou programa de beques per a joves artistes per a la realització de formacions artístiques avançades i la participació en certàmens i concursos internacionals, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, amb aquest programa l'objectiu és donar resposta a les necessitats formatives dels i de les joves artistes d'Andorra amb més capacitats i trobar solucions a la falta de determinats serveis i programes formatius artístics al país amb què es troben sovint. En aquest sentit, el que es vol és facilitar la formació en centres d'àmbit internacional especialitzats en alumnes amb talents especials i gran potencial així com defacilitar la participació de joves artistes en concursos i certàmens d'àmbit internacional per tal d'afavorir el seu creixement artístic i reforçar la seva trajectòria.

En aquesta línia, i tal com recullen les bases de les noves beques, es preveu que enguany es puguin atorgar un màxim de tres per a qualsevol disciplina artística, amb un pressupost total de 10.000 euros, segons assenyala Govern. Així, els ajuts estan dividits en dues modalitats: una per a joves artistes entre els 12 i els 17 anys, i l'altra per a artistes entre 18 a 22 anys perquè els més joves han de compaginar de manera obligatòria l'educacióformali artística. Així mateix, per als més joves es preveu facilitar l'accés a escoles tipus internat que asseguren la formació acadèmica, la formació artística especialitzada i l'allotjament, així com participar en concursos, formacions i certàmens internacionals per millorar el nivellartístic. Per al que fa al programa destinat a les persones entre 18 i 22 anys es vol impulsar la participació en classes magistrals que suposin desplaçaments puntuals a l'estranger; estudis de tecnificaciói/oformació especialitzada i la participació en concursos i certàmens internacionals.

L'executiu destaca que una comissió d'avaluació formada per professionals amb àmplia experiència en el sector artístic i un representant del Ministeri de Cultura i Esports serà l'encarregada d'avaluar els dossiers dels candidats i les candidates i seleccionar-los. Així, les sol·licituds podran lliurar-se fins alpròxim 19de setembre.

tracking