Camp proposa reduir llits turístics i encarir serveis per evitar la massificació

El cònsol major de Canillo ha exposat a través d'un fil de Twitter quines són les dues "palanques" que considera essencials per millorar els problemes de mobilitat al país

Un funambulista en la inauguració del pont tibetàFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, aposta per reduir el nombre de llits turístics i apujar el preu mitjà dels serveis per evitar la massificació al país. Camp ha exposat a través d'un fil de Twitter queaquestes són les dues "palanques essencials sobre les quals cal actuar i que són indissociables l'una de l'altra" per solucionar els problemes de mobilitat causats per l'augment de turistes i excursionistes que pernocten al país.

Així, Camp assegura que "cal posar el focus en el creixement de la despesa dels turistes i noen queen vinguin més" i declara que caldria incrementar el preu dels serveis -"tal com estan fent Caldea i Grandvalira"-, i cobrar serveis que abans eren gratuïts -com és el cas del mirador del Roc del Quer i de l'aparcament deSortenya l'estiu-. Tanmateix, aposta per reduir el nombre de llits turístics, una acció que descriu com a "la mésdifícilpel fet de decidir quins allotjaments turístics haurien de tancar o reduir capacitat". Tot i això, el cònsol xifra una disminució del 3,4% en llits turístics durant els darrers5anys.

Amb la posada en marxa d'aquestes "palanques" proposades, el cònsol assegura que hi hauria "més ocupació dels llits turístics, més ingressos i més marge per les empreses del sector", el que derivaria en "més capacitat d'inversió per renovar i/o oferir nous serveis", que aportaria "salaris més alts, i en definitiva més qualitat".

tracking