x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Mercat de l'habitatge

La Seu prepara 900 habitatges nous

L’alcalde, Francesc Viaplana, assegura que la ciutat està preparada per ampliar-se davant la falta de lloguers assequibles
L'Ajuntament de La Seu d'Urgell espera l'entrada de promotors per ampliar-ne el parc immobiliari.

L'Ajuntament de La Seu d'Urgell espera l'entrada de promotors per ampliar-ne el parc immobiliari.

L'Ajuntament de La Seu d'Urgell espera l'entrada de promotors per ampliar-ne el parc immobiliari.

Fernando Galindo
Actualitzada 14/08/2022 a les 11:08
La tensió del mercat de l’habitatge andorrà té conseqüències també en els municipis del seu voltant. Ciutats com la Seu d’Urgell estan veient com les dificultats dels residents per trobar un habitatge al Principat els està provocant una arribada d’interessats en llogar un pis al municipi català tot i treballar més enllà de la frontera. Davant la situació, que està provocant una alça de preus, l’Ajuntament treballa per permetre la construcció de fins a 900 nous habitatges a la ciutat que ajudin a destensar el mercat. “Confio que trobarem una solució per a l’habitatge, nosaltres treballem perquè n’hi hagi una, però la veritat és que les polítiques d’habitatge no són immediates; el problema és que venim d’uns anys en els quals no hi ha hagut una política en aquesta matèria i ara costa redreçar la situació”, assegura l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana. Si bé l’alcalde apunta que “com a Ajuntament estem centrats en aconseguir habitatge social”, l’alcalde (ERC), reconeix que “també volem aconseguir més habitatge assequible; hi ha una mancança general en tots els nivells”. Tanmateix, Viaplana considera que el consistori no pot intervenir en el mercat lliure “quan encara no tenim coberta la part de l’habitatge social, només faltaria”. De fet, l’Ajuntament treballa en l’adquisició de 16 nous pisos d’habitatge social que permetrà ampliar fins a 32 el nombre total de pisos per a persones en risc d’exclusió social.

Així i tot, Viaplana apunta que l’arribada de residents andorrans està provocant que “en augemntar la demanda, augmenten els preus i això dificulta l’accés a l’habitatge a la gent de la Seu que, a més, no té els salaris que hi ha a Andorra”. Ara bé, l’alcalde sí que defensa que com a administració “el que fem és que hi hagi sòl disponible perquè els promotors tinguin la possibilitat de tirar endavant aquestes promocions i la veritat és que ara tenir una zona per créixer considerablement”. “Amb tot el sól que hi ha a la Seu podria haver-hi uns 900 habitatges nous en total; hi ha capacitat per créixer, això és indiscutible”, sentencia Viaplana. En aquest sentit, el màxim responsable del consistori de la Seu apunta que si s’ha de permetre aquest creixement ha de ser de forma “sostenible”. “A nosaltres ja ens agrada créixer i guanyar habitants, però ha de ser d’una manera sostenible”, remarca el republicà que reconeix que “tenim capacitat per créixer considerablement”. De fet, Viaplana apunta que el principal espai amb el qual treballa l’Ajuntament és el d’Horta del Valira, “que és on hi ha tot el sòl on es pot construir habitatge”. Així, l’Ajuntament està enllestint tots els elements necessaris per a la urbanització d’aquesta zona perquè es puguin atorgar les llicències necessàries per a construir. “Hem fet el possible perquè tot estigui llest, falta portar més potència de llum i també un col·lector, confio que a finals d’any estiguin fetes aquestes dues instal·lacions i que es pugui començar a construir”, assevera Viaplana. A més, l’alcalde assegura que l’Ajuntament té constància de l’interès de diferents promotors que “ja estan treballant per tirar endavant promocions noves en aquest espai”.

D’altra banda, l’alcalde de la Seu també va recordar que “el mercat immobiliari d’Andorra està més tensat, i és una cosa que no ve d’ara sinó que per la mateixa orografia del país sempre hi ha hagut una baixada de gent cap a la Seu on l’habitatge és més econòmic”. Tanmateix, Viaplana demana que “Andorra ha de ser Andorra i no ha de ser Mònaco; crec que tots els països, Ajuntaments o Comuns han de fer les seves polítiques d’habitatge, tothom vol viure en el seu poble”. Així i tot, l’alcalde apunta que “jo no veig malament que hi hagi inversors que baixin i construeixin a la Seu, crec que hi ha sinergies que s’han d’aprofitar encara que hi hagi una frontera pel mig; sempre hi ha hagut molta gent que puja a treballar a Andorra”, defensa Viaplana.
Etiquetes
Veure’n més
21
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts