Meteorologia

Avís groc per tempestes i ràfegues de vent intenses a la tarda

Les precipitacions haurien d'afectar tot el país fins a la nit

Les tempestes aniran acompanyades de vent intensMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meteorologia ha activat l'avís groc per la previsió de tempestes acompanyades de ràfegues de vent intenses per aquesta tarda. Els pronòstics alerten que després d'un matí assolellat l'arribada d'una dorsal anticiclònica farà que hi hagi pluges a partir de les tres de la tarda que afectaran de forma generalitzada el nord, el centre i el sud del Principat.

El servei meteorològic informava ahir que les temperatures que s’estan registrant a les estacions de control “continuen sent altes per a l’època de l’any”, tot i que estiguin baixant a les tardes pels ruixats. I avui precisa que es pot arribar a 35 graus a Sant Julià i a 33 a Andorra la Vella abans de les tempestes i que demà començaran a baixar les màximes i "la normalització arribarà entre dilluns i dimarts amb l'acostament d'un front".

El recull de temperatures mostrava que ahir a les deu del matí ja hi havia quatre estacions que sobrepassaven els 20 graus. Les mínimes més baixes van ser els 9,9 graus que van marcar els punts de control de Fontverd i al coll d’Ordino. El pronòstic indica que demà no hi haurà pluges i els termòmetres se situaran en 29 graus al centre del país. Dilluns i dimarts el descens de les temperatures arribarà als 26 graus i dimarts es poden produir algunes temptestes. Meteorologia anuncia que a partir de dimecres es pot baixar fins als 21 graus de màxima amb precipitacions generalitzades.

tracking