Estadística

El preu de la benzina baixa i el del dièsel s'estabilitza al juliol

L’augment generalitzat dels preus es frena, però el del gasoil de calefacció puja un 2,9%

Un assortidor en una gasolinera.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment generalitzat dels preus mitjans dels carburants es va frenar el mes de juliol en comparació amb les xifres del juny passat, segons les dades fetes públiques ahir pel departament d’Estadística.

En concret, l’informe indica que durant el juliol del 2022 el preu mitjà de la gasolina sense plom de 95 octans va baixar un 2,5% respecte al mes anterior, mentre que el de la gasolina sense plom de 98 octans ho va fer en un 2,4%. En canvi, les tarifes del gasoil de locomoció i de locomoció millorat van ser les mateixes que les del juny. L’única variació a l’alça es va produir en el gasoil de calefacció, que es va encarir un 2,9%.

Si es comparen els preus del juliol del 2022 amb els del mateix període de l’any passat, l’encariment del gasoil de locomoció és del 60,9%, el del gasoil de locomoció millorar del 59,2%, el de la gasolina sense plom de 95 octans és del 43,9% i el de la gasolina sense plom de 98 octans del 41,9%. L’augment més alt és el del gasoli de calefacció, que va pujar un 80,3%.

La moderació del juliol no repercuteix significativament en l’evolució de preus acumulada en els set primers mesos del 2022. Els carburants costaven de mitjana a final del mes passat el doble que el juliol del 2021. La pujada de la gasolina de 95 octans ha estat del 39,7% i del 37,7% la de 98, i el gasoil de locomoció suma un increment del 66%.

tracking