Un any de presó condicional per a l'agent que va robar el mòbil

La sentència també la inhabilita per exercir funcions públiques durant tres anys

Un agent de circulació.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’agent del cos de circulació del comú d’Andorra la Vella detinguda dilluns a la tarda per la policia després que s’hagués descobert que havia furtat un telèfon mòbil perdut d’alta gamma i que havia manipulat el registre d’objectes perduts per ocultar el delicte ha estat condemnada a 12 mesos de presó condicionals i a tres anys d’inhabilitació per exercir qualsevol tipus de funció pública. La treballadora va admetre els fets dimarts a la tarda en un judici per la via ràpida.

Tot i que no haurà d’ingressar al centre penitenciari de la Comella si en els propers anys no reitera el comportament delictiu, la funcionària comunal, que acumulava molts anys d’experiència professional al comú de la capital, serà acomiadada per la corporació en compliment de la sentència i no podrà treballar a l’administració en els propers anys. Durant aquest període tampoc podrà ser elegida per a cap càrrec de naturalesa política.

La conseqüència immediata de la condemna és que el comú posarà en marxa properament un expedient disciplinari que comportarà, en darrer terme, l’acomiadament de l’agent.

En la declaració davant del jutge la condemnada va acceptar els fets de què se l’acusava. La treballadora del comú va apropiar-se del telèfon mòbil perdut, d’alta gamma, i va alterar posteriorment el registre d’objectes perduts per mirar d’ocultar el furt. Els fets van ser descoberts per un responsable del departament de circulació.

PUNTS

Furt

L’agent de circulació va furtar un mòbil perdut i va manipular el registre d’objectes perduts per evitar ser descoberta.

Sentència

La pena per a la condemnada és d’un any de presó condicional i tres d’inhabilitació per exercir un càrrec públic.

Acomiadament

El comú obrirà un expedient disciplinari contra la condemnada que culminarà amb l’acomiadament.

tracking