balanç del cirque du soleil

Concòrdia aposta per decidir “més col·lectivament” la política turística

El moviment polític creu que cal “una governança menys política i més tècnica”

L'espectacle 'MUV', del Cique du Soleil, ha tingut 83.000 espectadors.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Durant els últims dotze anys no hi ha hagut polítiques turístiques de qualitat.” Aquest és el parer de Concòrdia, que considera que s’hauria d’aprofitar “la baixada del Cirque du Soleil” pel que fa al nombre d’espectadors que s’ha registrat enguany i la posada en marxa de la taxa turística per fer un replantejament en aquet àmbit, “amb una governança menys política i més tècnica”. Així, segons va explicar un dels impulsors d’aquest moviment, Albert Gomà, cal decidir “més col·lectivament i a llarg termini” quines són les activitats que s’han de portar a terme, donant veu al sector privat al consell d’administració d’Andorra Turisme “per generar projectes de valor”. “No pot ser que sigui un ministre o un cònsol els que decideixin posar en marxa les seves idees sense una anàlisi prèvia ni una coordinació”, va opinar Gomà, que no entra, però, en el fons de si ha de continuar la col·laboració amb la companyia del Cirque du Soleil.

Per a aquest nou moviment polític, que tot just fa poques setmanes que s’ha donat a conèixer, “el Govern s’ha centrat massa en les polítiques comercials i de màrqueting, quan el que fa falta és una gestió més integral preservant el paisatge, pensant en els treballadors i la qualitat de vida de les persones i ajudant les empreses a ser més competitives”, segons va explicar Gomà. L’entitat que sí que s’ha mostrat més crítica amb el Cirque du Soleil, després dels resultats assolits aquest estiu, ha estat Autèntics Hotels d’Andorra (AHA). La directora comecial, Meritxell Cassi, considera que “és potser el moment de buscar altres fórmules” per atreure turistes perquè ja “no hi ha l’expectació d’abans” per veure l’espectacle. “Valdria la pena repensar l’oferta dels mesos d’estiu”, va opinar Cassi.

EL PS DEMANA PER L'IMPACTE DE 'MUV'

El conseller general del PS Roger Padreny ha presentat una demanda d’informació a Sindicatura sol·licitant dades sobre l’impacte econòmic de l’espectacle MUV, del Cirque du Soleil. El parlamentari s’interessa en concret pel nombre d’assistents, per país i tipologia d’entrada, d’ingressos i despeses. Padreny també demana a l’executiu els resultats de les enquestes de satisfacció del públic en relació amb l’espectacle.

tracking