Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 3,4% durant el maig

Els articles d'alimentació augmenten un 1% en un any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les vendes a grans superfícies van disminuir un 3,4% al maig respecte al mateix mes del 2021. En comparació amb el mes d’abril passat experimenten una disminució del 8,3%. A la categoria d’alimentació es va vendre un 1% més respecte a l’any 2021, però, en canvi, als altres productes no alimentaris un 7,8% menys. En relació amb les economies de l’entorn, la variació general anual se situa per sobre de la xifra d’Espanya en un 12,8% i de la de França en un 8,1%, segons detalla l’informe publicat ahir per Estadística.

L’índex d’ocupació de les grans superfícies va augmentar respecte al mateix període de l’any passat un 1,2%, en canvi disminueix un 0,7% respecte al registrat l’abril del 2022. El 65,4% dels treballadors eren dones, a diferència del 34,6% restant d’homes, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Respecte al mateix període del 2021, l’ocupació de les dones ha augmentat un 2,3% i la dels homes ha disminuït un 4,1%.

La jornada laboral dels treballadors durant el maig del 2022 ha sigut un 93,3% jornada laboral a temps complet, a diferència de la jornada parcial, que ha sigut d’un 6,7%, assenyala Estadística.

tracking