Intent d'estafa a través de números italians

La policia alerta que es fan passar per tècnics de Microsoft i fan creure que el dispositiu està infectat per sol·licitar un pagament

Un dels números que truca amb prefix d'ItàliaDdA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup de delictes tecnològics del cos de Policia ha estat informat per part de diversos ciutadans que estarien reben trucades des de diversosnúmeros amb prefix d’Itàlia prefix (+39), i es fan passar per tècnics de Microsoft o altres serveis, volent fer creure a l'interlocutor que el seu dispositiu estaria infectat, segons informa el cos de seguretat en un comunicat.

Així, si es respon a la trucada, se'ls indueix aefectuar una connexió remota al mateix o bé a clicar mitjançant missatge a algun enllaç maliciós, per suposadament arreglar el problema i desprès cobrar-los-hi el servei o bé sol·licitar un pagament a canvi de recuperar les dades que hagin pogut obtenir o xifrar. Els agents asseguren que no es té constància que cap persona hagi arribat al darrer extrem exposat, però es vol informar que aquest tipus de comunicacions no provenen ni de Microsoft ni de cap altre servei tècnic oficial tractant-se com a mínim d'una estafa.

Per això, demanen la major prudència per evitarésser-ne víctima, i per tal d’evitar molèsties, procedint a bloquejar el número d'origen a través del propi terminal de telefonia. Així mateix i en cas dequalsevol dubte, recomanen que l'afectat es posi en contacte amb el grup de delictes tecnològics del Cos de Policia al correu electrònicdetec2@policia.ad, o als telèfons del nostre departament 872000 ó 110.

tracking