es recupera la presencialitat

Arrenca el Campus universitari de la llengua catalana

La XXI edició acull una trentena d’estudiants

Foto de família dels participants en el campus.sfg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trentena d’estudiants que participen en el XXI Campus universitari de la llengua catalana van arribar ahir a Encamp, parròquia amfitriona d’aquesta edició, que recupera la presencialitat després de dos estius en format virtual per la pandèmia. La ministra de Cultura, Sílvia Riva, i el cònsol menor d’Encamp, Jean Michel Rascagneres, van rebre els participants, que provenen del Regne Unit, el Canadà, Cuba, Polònia, Itàlia, Portugal, Sèrbia, Alema­nya, Mèxic, Irlanda, Espanya, França i la República Txeca.

Riva, indica el Govern en un comunicat, va assenyalar que el campus “serveix per crear sinergies entre i amb els participants”, i va remarcar la presència de molts països, “alguns dels quals grans potències que forment part d’organismes internacionals”. La ministra va comentar que amb aquesta formació “Andorra també pot aprendre gràcies a la petjada important que deixen durant la seva estada al Principat”. El cònsol menor encampadà va recordar que cada any desapareixen al món 25 llengües i per tant “l’únic que podem fer per enfortir una llengua és practicar-la”.

Les activitats d'aquest any se centren en la literatura, que els estudiants ja han abordat en la primera setmana de campus a Girona i que ara continuaran a Encamp amb classes de català i un seguit d’activitats.

tracking