Llengua

Rebuda als estudiants del campus de català

Sílvia Riva i Jean Miquel Rascagneres han rebut els trenta participants que passaran una setmana a Andorra

La ministra Sílvia Riva i el cònsol menor encampadà, Jean Michel Rascagneres, amb els estudiants de catalàSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trentena d'estudiants que participen en el XXI Campus Universtiari de la llengua catalana han arribat avui a Encamp, parròquia amfitriona d'aquesta edició que recupera la presencialitat després de dos estius en format virtual per la pandèmia. La ministra de Cultura, Sílvia Riva, i el cònsol menor d'Encamp, Jean Michel Rascagneres, han rebut als participants que provenen del Regne Unit, Canadà, Cuba, Polònia, Itàlia, Portugal, Sèrbia, Alemanya, Mèxi, Irlanda, Espanya, França i la República Txeca.

Sílvia Riva ha assenyalat que el campus "serveis per crear sinergies entre i amb els participants" i ha remarcat la presència de molts països "alguns dels quals grans potències que forment part d'organismes internacionals". La ministra ha comentat que amb aquesta formació "Andorra també pot aprendre gràcies a la petjada important que deixen durant la seva estada al Principat", segons informa el Govern en un comunicat. El cònsol menor encampadà ha ha recordat que cada any desapareixen al món 25 llengües i per tant "l'únic que podem fer per enfortir una llengua és practicar-la".

Les activitats d'aquest any es centren en la literatura que els estudiants ja han abordat en la primera setmana de campus a Girona i que ara continuaran a Encamp amb classes de català i activitats com l'assistència ahir a l'espectacle del Cirque du Soleil o la ruta literària "Herois perseguits per la Gestapo". Els participants també assistiran a conferències i propostes culturals per descobrir la història, les festes populars, l'ordenament política i cultural i el medi ambient del Principat.

tracking