llei de comunicació audiovisual

Espanya colla una mica més els 'streamers' que viuen a Andorra

El ple que va aprovar la nova llei.CONGRÉS DELS DIPUTATS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya sembla disposada a mantenir el pols amb els youtubers, i el punt més dèbil d’aquest és el fiscal. A banda del seguiment que pateixen a través del big data i el seguiment dels seus moviments. La nova Llei General de Comunicació Audiovisual s’ha acarnissat amb els streamers, que a partir d'ara rebran el tracte de programes de televisió.

El que més ha cridat l’atenció són els criteris per considerar on és establert un streamer: “Es considera que un prestador del servei de comunicació audiovisual està establert a Espanya en els supòsits següents: (...) Quan el prestador va iniciar per primera vegada la seva activitat a Espanya, sempre que mantingui un vincle estable i efectiu amb l’economia d’Espanya”; és a dir, acords comercials amb empreses espanyoles o programes produïts en territori espanyol, per més que l’streamer resideixi, per exemple, a Andorra.

També cal assenyalar que les multes per incomplir aquesta Llei Audiovisual són baixes, en comparació del que poden arribar a ingressar alguns d’aquests streamers: en el més greu dels casos, la sanció pujaria a 60.000 euros. L'activitat d’aquests creadors de contingut serà regulada com a la televisió: a base que qualsevol espectador denunciï la infracció de què hagi estat testimoni.

Aquest és un nou pas contra aquests streamers que s’han instal·lat a Andorra. Encara que econòmicament no sigui un gran problema per a Espanya, molesta especialment, perquè el Govern de Pedro Sánchez considera que transmeten un mis-satge molt negatiu a la joventut eludint pagar els impostos al seu país.

tracking