x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Controlat l'incendi de matolls a Ransol

Els bombers han intervingut amb quatre vehicles i el suport de dos helicòpters

Incendi a Ransol

Incendi a Ransol

Diana Martin i Gamisans Twitter

L'helicòpter treballant en l'extinció de l'incendi de matolls

ELs bombers han intervingut amb el suport de dos helicòpters per sufocar les flames

Ricard Riba Alcobé
L'helicòpter treballant per sufocar el foc de Ransol

L'helicòpter treballant per sufocar el foc de Ransol

L'helicòpter treballant per sufocar el foc de Ransol

Diana Martin i Gamisans Twitter
Actualitzada 27/07/2022 a les 21:21
Els bombers han controlat l'incendi de matolls que s'ha declarat passats dos quarts de cinc als Plans de Ransol, a Canillo. El cos d'extinció ha intervingut amb tres vehicles de la caserna de Santa Coloma i un vehicle de la de Canillo i un total de quinze efectius i amb el suport de dos helicòpters per sufocar les flames. A hores d'ara, es desconeixen les causes de l'incendi, però el cos ha obert una investigació.

El ministre de Salut, Albert Font, que avui ha fet tasques de Portaveu del Govern en la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha informat que s'han cremat uns 300 metres quadrats i ja no hi ha possibilitat de propagació ni hi ha hagut nuclis habitats afectats. Bombers ha comentat a través de les xarxes socials que "el cap de guàrdia informa que els efectius desplaçats al lloc estan rematant el perímetre de l’incendi, aquest està controlat i no es propaga lliurement, encara hi ha algun punt calent però ja no avança" en una publicació a les 17.14 hores.

Font ha començat la intervenció explicant poc després de les cinc de la tarda que l'incendi "és d'abast limitat perquè afecta matolls i sembla que no afecta parts boscoses" i que el foc ha quedat "estabilitzat" tot i que ha remarcat en aquell moment que "no està totalment controlat perquè hi ha vent". Font ha assenyalat que el vent "és un enemic fort perquè pot portar espurnes i pot provocar focs secundaris" i poca estona més tard ha anunciat el control i extinció del foc. 

El ministre ha destacat que l'origen de l'incendi "és desconegut" i  "els auguris són bons" i ha recordat que Andorra està afectada per la calor i la sequera que fan que el perill d'incendis sigui "molt alt" i per això ha demanat molt cura per evitar focs. Albert Font ha indicat que la previsió meteorològica anuncia precipitacions a partir de demà i ha desitjat que es compleixi el pronòstic de pluges perquè el territori està "en molta tensió perquè hi ha molta sequera". 

El departament de Mobilitat ha informat a les vuit de la tarda que la circulació a la carretera dels Plans de Ransol ha quedat restablerta.
   
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts