Espot no descarta apujar les tarifes de FEDA

El Govern no descarta que s’hagin d’apujar les tarifes de FEDA en el futur

L'edifici de FEDA a Engolasters.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, va alertar ahir en declaracions als mitjans de comunicació que “venen temps difícils” arran de l’encariment del preu de l’energia i, en conseqüència, va demanar als ciutadans que cadrà fer “esforços” per reduir-ne el consum, sobretot durant els mesos l’hivern, l’època de l’any en què sol incrementar-se més.

Espot va admetre que, si bé les mesures de política energètica de la Unió Europea, orientades a la restricció del consum, no tenen una “aplicació directa” al Principat, “és inevitable que tinguin un impacte indirecte”, ja que “a ningú se li escapa que som molt dependents” de les importacions d’energia que provenen d’Espanya i França.

“No podem continuar consumint energia com hem fet fins ara. Tocarà estalviar”, va resumir el cap de l’executiu, tot fent referència al context de pujada dels preus provocat per la guerra d’Ucraïna i les tensions geopolítiques a l’est d’Europa, que continuaran marcaran l’evolució de l’economia del continent i, de retruc, de l’andorrana, en els propers mesos. Espot espera que amb l’esforç de conscienciació ciutadana n’hi hagi prou per reduir aquest consum.

D’altra banda, el cap de l’executiu va assenyalar que, tot i que FEDA és una empresa que ha generat beneficis econòmics durant molts anys, en els darrers exercicis ha patit pèrdues que no es poden mantenir “indefinidament”, ja que “podiren posar en perill la viabilitat” de la societat. Encara que Espot va compormetre’s a mantenir les tarifes en els mesos vinents, el màxim responsable de l’executiu va avisar que en el futur podria tornar a ser necessari d’incrementar els preus. “De cara a l’any vinent veurem si cal prendre alguna mesura més”, va apuntar el cap de Govern.

tracking