Bruno Bartolomé deixa l'oficina covid

Salut ha registrat 182 nous contagis en una setmana i ha anunciat que 178 persones han rebut la quarta dosi

El director de l'oficina covid, Bruno Bartolomé, durant la compareixença al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bruno Bartolomé, fins arael director de l’oficina covid, ha presentat avui la seva dimissió al càrrec. Així ho ha anunciat el ministre de Salut, Albert Font, que avui ha fet tasques de Portaveu del Govern en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Així, Bartolomé qui ha estat al capdavant de l'oficina des de l'inici, deixa el càrrec per retornar a la plaça d’inspector del ministeri d’Educació. Font ha agraït les tasques i la feina feta per Bartolomé durant tot aquest temps.

En aquest sentit, Font ha indicat que de moment no s'ha previst un substitut per Bartolomé. Tot i que l'oficina continuarà existint, per assegurar un control, sobretot en cas d'un rebrot a la tardor, actualment compta amb vuit treballadors "cadascú té la seva tasca controlada. Hi ha altres persones mobilitzables sí la direcció ho requereix, però de moment no s'ha creat", ha assenyalat el ministre.

Per altra banda, el titular de la cartera de Salut, ha anunciat que hi ha 136 casos actius menys que la setmana anterior "sembla que aquesta onada va a la baixa. Els contagis són inferiors a la setmana passada". Així, s'han registrat 182 nous positius des de dimecres, el que deixa una xifra total de 45.508 persones infectades des de l'inici de la pandèmia. Per altra banda, hi ha hagut 45.040 altes.

Pel que faal pla de vacunació, des de l’inici s’han inoculat 158.307 vaccins per fer front a la covid-19 (58.159 primeres dosis, 57.527 segones, 42.443 terceres i 178 quartes dosis). En aquest sentit, Albert Font ha recordat que s'ha començat la campanya de vacunació per lespersones de 85 anys o més i que es preveu anar baixant l'administració de la considerada segona dosi de record fins arribar als 60 anys, en compliment de les recomanacions de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i de l'OMS.

Pel que fa a la situació hospitalària, es manté igual que la setmana passada, en total sis persones es troben ingressades a planta i una l'UCI amb necessitat de ventilació mecànica.

tracking