x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
CLIMA

Nova aplicació de meteorologia amb avisos, previsions i butlletí d'allaus

L'app per mòbils presentada avui és una primera fase, del desenvolupament que s’incorporaran en els pròxims dos anys
Presentació de la nova APP del Servei Meteorològic d'Andorra

Presentació de la nova APP del Servei Meteorològic d'Andorra

Presentació de la nova APP del Servei Meteorològic d'Andorra

SFGA/JAViladot
Actualitzada 26/07/2022 a les 15:34
El director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC), Carles Miquel, juntament amb el tècnic del Servei meteorològic, Toni Molné, han presentat aquest dimarts la nova App 'Meteo Andorra' per a telèfons mòbils i tauletes amb l'objectiu de fer "més accessible i transparent tota la informació del servei a la ciutadania", ha destacat Miquel, segons informa l'executiu en un comunicat.

Així, la nova actualització s'afegeix a la resta de canals per consultar la previsió del temps del país. El director de l’OECC ha apuntat que l’App presentada avui és una primera fase, del desenvolupament que s’incorporaran en els pròxims dos anys, i que integraran informació i funcionalitat d’interès pel conjunt de la ciutadania com els detalls de la previsió diària, els avisos meteorològics, tota la informació de cada estació i el butlletí del perill d’allaus.

En aquest sentit, la nova aplicació es divideix en diferents apartats. En la primera secció "Avui" es podrà consultar la temperatura en temps real de les estacions que l'usuari determini com a preferides, una previsió del temps i informació sobre el cel i l'atmosfera, la qualitat de l'aire, la fase lunar i les hores de sortida i posta de sol. També es podran veure fotografies relacionades amb la meteorologia i els usuaris poden enviar-hi les seves. 

En l’apartat de ‘Previsió’ es pot consultar el pronòstic dels propers 9 dies, amb les temperatures màximes previstes, intensitats del vent, isotermes i la informació detallada descrita pels meteoròlegs. A més, es pot descarregar en format PDF la previsió per aquells moments que no es disposi de connexió. En el següent apartat d’‘Avisos meteorològics’ l’usuari pot consultar en tot moment les diferents alertes
que emetí el servei per a les diferents zones del Principat, segons l’escala d’avisos internacional, per altes temperatures, precipitacions, vent o fenòmens tempestuosos, entre d’altres, segons destaca Govern.


Així mateix, en la secció d'estacions l'usuari pot consultar de forma detallada totes les dades que recullen les diferents  estacions distribuïdes arreu del país, així com les que estan associades a cada parròquia que s'actualitzaran cada sis minuts. Així es pot informar sobre les condicions atmosfèriques detallades de la temperatura, la humitat, la velocitat i direcció del vent, la irradiació i la insolació. En temporada de neu també s’hi podrà trobar la informació del gruix de neu i la temperatura de la superfície de la neu.


Per altra banda i només durant la temporada de neu, es podrà consultar el Butlletí de Perill d’Allaus, l’estabilitat del mantell nival, la qualitat de la neu així com els gruixos del mantell nival fora de les estacions d’esquí.
Etiquetes
  • #7 Narxis
    (26/07/22 19:58)

  • #6 Loc
    (26/07/22 17:41)

    A veure quan es demana número de cens per comentar i acabem amb els tontets de sempre, que ja cansen.

    Respondre
  • #5 Jociutadana
    (26/07/22 16:51)

    Ian va dir..
    Es diu “obri la finestra” o “open the window”

    Respondre
  • #4 Hores extres
    (26/07/22 15:36)

    jo també puc cobrar hores extres ? o només els amics del club?

    Respondre
  • #3 Ian
    (26/07/22 15:30)

    ....i el nom d'aquesta aplicació?

    Respondre
  • #2 A.Monto
    (26/07/22 14:46)

    Fora DA! I el panfleto!

    Respondre
  • #1 la ultima y nos vamos
    (26/07/22 14:25)

    Amb un canvi climatic important i a Andorra seguint el mateix camí d`aquest horrible mon tecnologic !!!! i res , que paga la padrina tota la festa .
    Quin mon ple tonteries que visquem , tenim l`informació de lo que estem fem malbè a la natura i estem mès contents !!!!

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts