Llengua

El Campus Universitari de català torna diumenge a Andorra

Trenta estudiants participen en les activitats que van començar ahir a Girona

Els participants en el Campus de català ahir a GironaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El XXI Campus Universitari de la llengua catalana s'ha inaugurat avui a Girona i arriba diumenge a Andorra recuperant el format presencial després de dos anys per via telemàtica per les restriccions sanitàries de la pandèmia. La temàtica d'aquest any gira al voltant de la literatura amb cursos de llengua i activitats culturals a Catalunya i a Andorra, on els 30 participants estaran a Encamp com a parròquia seu del campus, segons ha informat el Govern, que ha estat representat avui a Girona com organitzador pel director de política lingüística, Joan Sans.

Els estudiants provenen del Regne Unit, Polònia, Itàlia, Portugal, Sèrbia, Alemanya, Irlanda, Espanya, França, la República Txeca, Cuba, Canadà i Mèxic, entre d'altres països. Els participants rebran 30 hores de classe de català durant els 15 dies del curs i assistiran a conferències i activitats culturals per descobrir la història, les festes populars, l'ordenament polític i cultural, i el medi del Principat, indica el Govern. La setmana andorrana començarà amb l'assistència a l'espectacle del Cirque du Soleil i també faran la ruta literària "Herois perseguits per la Gestapo" a càrrec de l'escriptora Roser Porta.

El campus va néixer el 2002 amb el suport dels governs d'Andorra i de les Illes Balears i un any més tard es va incorporar l'Institut Ramon Llull com a organitzador conjuntament amb Andorra.

tracking