La Sindicatura autoritza el grup liberal a canviar el nom per 'independent'

Els consellers estaven pendents de l’opinió de la Sindicatura pel que fa al Reglament

Costa al monument a la Constitució.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’encara grup parlamentari liberal té l’autorirzació de la Sindicatura per canviar el nom. Abans de donar el pas es volia disposar de la certesa per evitar contradiccions en les interpretacions dels articles del Reglament del Consell General, però tan la Junta de Presidents com la mateixa Sindicatura han coincidit que el canvi és viable i que els exmilitants de Liberals poden passar a denominar-se grup parlamentari independent, que és el nom que volen adaptar.

Tanmateix, el canvi no es farà efectiu encara. El president del grup liberal, Ferran Costa, va comentar que volen tenir-ho tot ben lligat i evitar d’aquesta manera possibles conflictes. Costa va precisar que ja tenen el permís de la Sindicatura, que fa una interpretació del Reglament en el sentit que no es tracta de la creació d’un grup parlamentari nou, sinó que és el mateix “i que simlement es demana un canvi de nom”. Si no fos així, per deixar la denominació de liberals haurien d’incorporar-se al grup mixt, durant aquesta legislatura buit.

La Sindicatura entén que el que demanen els consellers liberals està previst en el Reglament, s’ha fet una comparativa de legislacions i es considera que no hi ha cap motiu per denegar la petició dels parlamentaris liberals. Segons ha pogut saber el Diari el sector més gallardista dins de Liberals debatia la possibilitat d’impugnar el nom en considerar que el grup s’havia conquerit sota les sigles del partit, del qual ja no formen part els consellers i altres càrrecs importants.

El canvi de nom, segons Costa, es fa per evitar confondre la ciutadania, ja que en aquests moments hi ha dos sector liberals amb visions molt diferents i totalment oposades, encara que les dues reivindiquen el liberalisme.

El president dels liberals al Consell General va precisar que estan estudiant quines són les implicacions, com per exemple si cal demanar un altre número de la CASS o un nou RNT. Per això demanen per escrit a la Sindicatura aquests detalls per evitar futures polèmiques per tràmits mal executats: “Quan això s’hagi fet, llavors ja ens anomenarem grup parlamentari independent”.

A banda del vessant parlamentari, i en vistes a un nou partit polític, els exliberals ja han efectuat el registre del nom Acció per Andorra.

tracking