x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
llei d'economia circular

Els negocis de menjar ràpid hauran de facilitar vaixelles reutilitzables

L’obligació entra en vigor l’1 de gener, i també la supressió d’embolcalls a la fruita
Fruita a la venda en un establiment comercial.

Fruita a la venda en un establiment comercial.

Fruita a la venda en un establiment comercial.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/07/2022 a les 12:07
La Llei d’economia circular vol incidir en la reducció dels residus i per això estableix disposicions com ara que els establiments de restauració de menjar ràpid hauran de facilitar als seus clients vaixelles, gots i coberts reutilitzables a partir de l’1 de gener del 2023. També amb l’arrencada de l’any vinent els comerços que comercialitzin i preparin per a la venda fruita i verdura fresca no transformada hauran de posar-los a disposició dels compradors sense embocalls o envasos de plàstic o porexpan sempre que siguin productes que no tenen un risc de “deteriorament” com a conseqüència de la venda a granel.

La Llei prohibeix els productes de plàstic d’un sol ús que tinguin una alternativa que prescindeixi d’aquest material més lesiu contra el medi però a comptar d’aquest passat dijous (quan el text legislatiu va entrar en vigor) el Govern té un mes per publicar quins són exactament aquests productes i ho farà basant-se en les directives europees sobre la matèria. Els establiments tindran sis mesos per deixar-los de comercialitzar per tal de permetre’ls acabar amb els estocs.

En un any i tres mesos serà vigent la prohibició que afecta també els establiments de restauració que hauran de prescindir dels productes que es donen en monodosi per al consum en el mateix local. En aquest cas, la Llei estipula que en quedaran exempts aquells productes que es determinin “reglamentàriament en base a criteris sanitaris”, i cal tenir en compte que a causa de la pandèmia han proliferat aquesta mena d’alternatives. En el mateix termini de temps, 15 mesos, l’administració central haurà d’elaborar una guia de sensiblització per al sector dirigida a l’eliminació de tota mena de material que suposi una difícil gestió. I és que tal com va manifestar la ministra, l’objectiu primer és impulsar l’estratègia d’economia circular acompanyant el sectors concernits per a una transició exitosa. En un parell d’anys s’haurà hagut de materialitzar el desplegament reglamentari que possibiliti l’aplicació de la Llei.

I en un termini que s’haurà de definir al Pla Nacional de Residus, els comuns hauran de facilitar la recollida de matèria orgànica i de tèxtil.
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts