x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
contractacions

Afers Socials no ha formalitzat el contracte amb Stop Violències

La titular de la cartera, Judith Pallarés, ha explicat que a data d’avui la presidenta de l’associació “no ha estat contractada”
La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, ha explicat la situació respecte a la contractació de Stop Violències.

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, ha explicat la situació respecte a la contractació de Stop Violències.

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, ha explicat la situació respecte a la contractació de Stop Violències.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/07/2022 a les 11:07
La contractació pel Govern de la presidenta de Stop Violències, Vanessa Mendoza, per impartir tallers sobre violència de gènere als centres escolars ha creat polèmica, ja que moltes persones han qüestionat que sigui la millor opció per oferir aquesta mena de formació. Tot i així, el cert és que a hores d’ara la relació contractual no s’ha acabat de formalitzar, fet que ha impedit que els tallers s’hagin dut a terme, com es pretenia, en els últims mesos del curs escolar. “El contracte no s’ha formalitzat, motiu pel qual la senyora Mendoza no està contractada ni Stop Violències tampoc, perquè no s’ha formalitzat aquest contracte”, ha explicat la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés.

La raó que ha impedit que es portessin a terme les formacions tal com s’havia previst és que no ha estat possible “quadrar” l’agenda de la presidenta de Stop Violències amb la programació de les escoles, que es tanca a principis de cada curs, “i per tant aquest contracte no s’ha dut a terme”. Des del ministeri d’Afers Socials, que treballa en aquest àmbit juntament amb el ministeri d’Educació, no es descarta, però, que es puguin fer els tallers sobre aquesta matèria entre els mesos de setembre i desembre si finalment l’associació i les escoles es posen d’acord sobre el calendari. De moment, el que està clar és que Afers Socials i Stop Violències hauran de tornar a parlar al setembre sobre aquesta possibilitat. L’origen d’aquesta contractació es remunta al passat març, quan el ministeri d’Afers Socials, a través de l’Àrea d’Igualtat, va demanar la col·laboració del Col·legi de Psicòlegs per poder elegir una empresa per impartir les xerrades que es fan cada any sobre igualtat i violència de gènere. Així, tal com succeeix en tots els casos en què no se superen els 7.500 euros de pressupost, es va procedir a seleccionar directament l’oferta, que es va considerar la més adequada d’entre les empreses que hi van concórrer. “Stop Violències va presentar una proposta únicament per als tallers sobre violència de gènere, amb un contingut revisat per l’Àrea d’Igualtat i que es va considerar adient i, per tant, es podrien fer”, va dir Pallarés. La ministra va deixar clar que “evidentment la contractació pública no entra en judicis de valor, sinó que té en compte el preu i l’oportunitat, i en base a això es pren una decisió”. A més, Pallarés va recordar que la contractació es va fer al març “i no hi havia hagut cap polèmica”, cosa que sí que s’ha produït ara “perquè s’ha volgut vincular a l’informe que ha presentat Stop Violències a aquest organisme internacional del qual forma part”. Mendoza ha tornat a insistir a mitjans d’aquest mes, ara al Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible a la seu de les Nacions Unides (ONU) a Nova York, sobre les mancances d’Andorra en relació a l’avortament.
 
L'ASSOCIACIÓ HA REBUT ELS ÚLTIMS ANYS FONS PER ALS SEUS PROGRAMES SOCIALS
La contractació aquest any de Stop Violències per impartir tallers sobre violència de gènere no és la primera adjudicació del Govern a aquesta entitat. En aquest sentit, tot i que es tracta d’unes contratacins que tenen un caire diferent, ja que es tracta de subvencions, l’associació ha estat tinguda en compte entre les entitats cíviques que han rebut subvencions en els últims anys per portar a terme programes o actuacions en l’àmbit social. Així, el 2016 va rebre 7.500 euros, el 2017 li van correspondre 16.622 euros i el 2018, 4.344, tal com es pot consultar al Butlletí Oficial (BOPA). L’enfrontament entre el Govern i Stop Violències ha anat a l’alça en els últims anys des que la presidenta de l’associació, Vanessa Mendoza, va fer manifestacions davant la Cedaw, la comissió de l’ONU en defensa dels drets de les dones, que van acabar a la Batllia i també als mitjans de comunicació en el sentit que s’obligava a les dones a no avortar. Les declaracions, fetes ara fa uns tres anys, van ser posades en coneixement de la Fiscalia pel Govern perquè investigués si s’havia pogut produir algun delicte.
Etiquetes
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts