x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
cossos especials

Els sindicats dels bombers reclamen més inversió en prevenció

Consideren que cal reforçar l’educació dels ciutadans sobre com actuar en cas de foc
Membres del cos de bombers durant la intervenció a l'edifici l'Horta.

Membres del cos de bombers durant la intervenció a l'edifici l'Horta.

Membres del cos de bombers durant la intervenció a l'edifici l'Horta.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/07/2022 a les 11:59
Els tres sindicats del cos de bombers coincideixen en la necessitat d’incrementar les campanyes de prevenció per informar la població sobre com cal actuar quan es produeix un incendi en un immoble. El cert és que el foc que es va declarar recentment a l’edifici l’Horta, situat a prop del Pont de la Tosca, a Escaldes-Engordany, ha posat de manifest de nou que els ciutadans no sempre tenen clar com han de procedir. En aquest cas concret, nou persones fan resultar intoxicades, i van haver de ser ateses a l’hospital, en haver baixat per les escales davant el dens fum que s’havia produït per l’incendi, originat a l’aparcament. La recomanació habitual en aquests casos, però, és tancar-se a l’interior de l’habitatge fins que arribin els bombers i determinin com actuar.

El sindicat que es mostra més crític amb la situació actual és l’Associació de Bombers d’Andor-ra (ABA), que reclama que des de les institucions a les quals pertocaria, com Protecció Civil, s’inverteixin recursos per arribar al conjunt de la població. En aquest sentit, el president de l’entitat, Joan Torra, advoca per la realització de campanyes informatives “perquè no podem jugar amb el factor sort”. “El primer que s’ha de fer és prevenir, cosa que no s’està fent suficientment perquè això costa diners i feina, però sí que es fa en altres països”, va emfasitzar Torra. Va recordar que el recent incendi a l’edifici escaldenc l’Horta “podria haver estat més greu” del que finalment va ser.

Per la seva banda, el Sindicat de Bombers d’Andorra (SIBA) defensa també “fomentar les polítiques de prevenció”, cosa que en part ja estan fent actualment els bombers amb les xerrades que ofereixen als alumnes dels centres escolars, i també a través de les xarxes socials, tal com va explicar el president d’aquesta entitat, Ivan Vilares.

Per la seva banda, Miquel Àngel Adrany, de l’A-118, va posar també èmfasi en la necessitat que hi hagi una educació cívica general. “Hi ha xerrades a les escoles, però potser es podria incidir més també en els adults, que en general no estan gaire formats en aquest àmbit”, va assenyalar Adrany. I és que, segons va afegir el dirigent de l’A-118, cal no oblidar que de vegades és més perillosa la conducta que poden tenir els ciutadans davant d’un incendi que el foc. Per a aquest sindicat, s’imposa, així doncs, una reflexió de la societat sobre les mancances que hi pot haver en aquesta matèria.
Etiquetes
  • #2 Matrix
    (24/07/22 13:47)

    Un quad per accedir en llocs difícils, amb material varis (oxígen, etc...)

    Respondre
  • #1 D
    (24/07/22 10:46)

    Los pisos son de alquilers, los dueños te suben el precio y nunca nunca se reforman..En mi piso abres un cajetin de cables y son todoa del mismo volor y de un solo hilo.....Mejor una ley que dicte que los propietarios a partir de 10 años tengan obligacion a reformar el piso....si no inspevion de gobierno y multa..

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts