NACIONAL

Vives reclama més habitatges socials i lleis contra l'especulació

El copríncep ha lamentat que es construeixi només per a grans grups d'inversió immobiliària

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha apuntat en declaracions a ràdio Cope, que "és necessari fer més habitatges socials i lluitar contra l'especulació dels grans grups immobiliaris" al país. L'arquebisbe ha assenyalat que hi ha poca oferta de lloguer assumible per als salaris de la classe mitjana, però que la problemàtica "no s'acaba només amb construir més habitatge social o amb lleis contra l'especulació". Així, Vives ha lamentat que els joves no puguin accedir al mercat d'habitatge i que es construeixi, però només per a grans grups d'inversió immobiliària.

Per altra banda, el Copríncep ha relatat que arran de la pandèmia part de la població andorrana ha patit un empobriment progressiu, fet pel qual l'índex de pobresa ha augmentat un 30% i que aquestes dificultats econòmiques van forçar el país a endeutar-se, per primera vegada. Vives ha assenyalat que aquest impacte positiu de l'emissió de deute va permetre ajudar amb els lloguers a negocis o mobilitzar els serveis de bombers, policia i campanyes de vacunació.

Tot i això, l'arquebisbe d'Urgell, ha fet també una defensa d'Andorra i dels diferents canvis legislatius amb els quals es treballen per apropar el país a la comunitat internacional. En aquestsentit,ha manifestat que cal fer del Principat "un país positiu per fer negocis i pels inversors" i ha exposat com a exemple, la inclusió d'Andorra al Fons Monetari Internacional, el nou acord d'associació amb la UE o el fet que el país acollís l'última Cimera Iberoamericana. Vives també havaloratla col·laboració de les autoritats andorranes amb les investigacions contra el blanqueig i la corrupció.

tracking