alerta pel risc d'incendis

Avís taronja per altes temperatures

La tercera onda de calor es manté fins diumenge quan els termòmetres poden arribar fins als 36 graus

Un termòmetre marcant 35 graus a la capital.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei meteorològic manté l'avís taronja per les altes temperatures. Pràcticament han estat consecutives, però meteorologia diferencia l’onada de calor de la setmana passada (la de durada més llarga des que se’n tenen registres) i la que va començar dijous i que es preveu que duri fins diumenge, quan s’han d’assolir els pics de temperatura. Avui, destaquen que tot i els núvols residuals de primera hora del matí, aquests s'aniran dissipant i deixaran un dia ben assolellat i càlid. A més, aquesta nit ha estat molt càlida amb temperatures mínimes que no han baixat dels 19ºC a la vall del Gran Valira i dels 13ºC a les valls del Nord i d'Orient. Avui s'espera que sigui el tercer dia d'aquesta nova onada de calor amb màximes entre 32ºC i 35ºC.

Aquesta serà la tercera onada de calor d’aquest estiu, un número que ha tingut precedents en el passat, segons van indicar des del servei meterològic, però que està sent excepcional en detalls com ara els 9 dies de durada que va tenir la que es va allargar fins dimarts d’aquesta setmana o les elevades temperatures que marquen els termòmetres.

Com a conseqüència de la nova onada de calor, el departament de Protecció Civil va tornar a activar ahir la prealerta per altes temperatures, malgrat que no es preveu que s’arribin als registres del cap de setmana anterior. La previsió són màximes de 36 graus als punts més baixos del territori i de 30 als 1.500 metres.

Les altes temperatures i la falta de precipitacions -tot i el ruixat d’ahir- d’aquest estiu tenen com a conseqüència que es mantingui l’alerta pel perill d’incendis forestals, que és molt alt a la zona sud i centre-occidental del país. Les zones de barbacoa romanen tancades a tot el país per prevenció i es recomana limitar les activitats a la muntanya i extremar les precaucions en les zones forestals.

tracking