Finances

El Banc Central Europeu proporciona liquiditat a les entitats andorranes

L'organisme activa una línia repo, dotada amb 35 milions d'euros, que s'activarà en cas de "disfuncions del mercat financer andorrà"

El president de l'Autoritat Financera (AFA), Raül González, en la presa de possessió del càrrec el 2018.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeu ha formalitzat un acord amb l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) per proporcionar liquiditat en euros a les entitats del país. Segons explica l'AFA en nota de premsa, l'acord permetrà establir una líniarepoque s'activarà en cas de "disfuncions del mercat financer andorrà" amb una dotació de 35 milions d'euros. La línia, amb data d'expiració el 15 de gener, permetrà a l'AFA satisfer "la demandaexcepcionalde liquiditat en euros de les entitats bancàries andorranes".

L'AFA concreta que es tracta del primer acord bilateral d'una línia de liquiditat amb el BancCentralEuropeu i permetrà reforçar els vincles i les relacions amb autoritats homòlogues estrangeres. Tanmateix, afegeixen que l'acord complementa les línies de liquiditat permanents del Banc Central Europeu i els acordsEUREPamb els bancs centrals no pertanyents a la zona euro.

tracking