TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Un any i mig de presó condicional per un positiu de 5,14 d'alcoholèmia

L’home ha estat condemnat per l’estat d’embriaguesa i la conducció temerària

Una sala de vistes de la seu de la justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els fets pels quals el Tribunal de Corts ha dictat sentència van ocórrer fa un parell d’anys i van tenir ressó no només pel greu perill que van causar les maniobres –aturades brusques, circulació pel carril contrari– del conductor condemnat a la carretera CG-3 sinó perquè la taxa d’alcoholèmia que va donar, 5,14 grams d’alcohol per litre de sang, va convertir-se en un malaurat rècord mundial. El Tribunal de Corts condemna el conductor, un resident de 48 anys, a un any i mig de presó condicional qualificada a seguir un tractament per l’adicció a l’alcohol durant quatre anys o fins que en rebi l’alta, i a la retirada del permís de conduir durant quatre anys més pels delictes menors de conducció amb una taxa d’alcoholèmia superior al 0,8 grams per litre d’alcohol i de conducció temerària.

La nit del 18 de juliol del 2020 la policia va rebre nombroses trucades d’altres conductors que s’havien topat amb el condemnat i alertaven de la perillositat de les seves maniobres al volant. Tal i com recull la sentència, el Porsche model 911 que conduïa l’home circulava per la CG-3 en direcció el Serrat fent ziga-zaques i envaint el carril contrari. A més, a l’alçada de Llorts va aturar el vehicle enmig de la via per obrir la porta i vomitar sobre la calçada. La policia el va localitzar intentant estacionar sense massa èxit. L’alcoholímetre va marcar una taxa de 5,14.

La defensa va qüestionar la validesa del resultat de la prova i també que si era exactament aquest l’home es trobava en coma amb perill de mort i, per tant, en un estat que suprimiria qualsevol voluntarietat en l’execució de la conducció temerària. Els magistrats de Corts repliquen, però, que es va certificar el correcte funcionament de l’aparell que va mesurar el grau d’alcoholèmia, que els testimonis avalen que hi va haver conducció temerària perquè va posar en perill la resta d’usuaris de la via i que el mateix condemnat va admetre durant el judici que no negava la taxa d’alcoholèmia i que havia començat a beure a les 14 hores (se’l va detenir a la mitjanit). A més, la sentència sosté que l’estat d’embriaguesa no podia ser un eximent perquè la ingesta d’alcohol va ser voluntària.

El fiscal demanava el comís del vehicle per considerar-lo instrument del delicte, però els magistrats rebutgen aquesta petició per “manca de proporcionalitat”.

ELS FETS

-Rècord mundial

La taxa d’alcoholèmia que va marcar l’aparell que la mesura va convertir-se en rècord mundial. L’home va donar 5,14 quan el límit està en 0,5.

-Detenció

La policia va localitzar el conductor després de rebre nombroses trucades de persones que denunciaven les seves maniobres temeràries al volant.

-La perillositat

En el camí direcció El Serrat va envair el sentit contrari en diverses ocasions i es va arribar a aturar enmig de la via per vomitar a la calçada.

tracking