El temps

Avís taronja amb màximes de 36 graus diumenge a la capital

Meteorologia no descarta alguna gotellada aquesta tarda i tempestes residuals al vespre

Avís taronja al centre i sud fins diumengeMeteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meteorologia activa l'avís taronja al sud i centre del país per altes temperatures, i alerten que el pic d'aquesta nova onada de calor serà el diumenge amb màximes de 36 graus a la capital. A la resta del país s'activa l'avís groc. A través de Twitter apunten que, "després de la lleugera baixada de temperatures" del dimecres, ahir es van tornar a registrar valors d'onada de calor a les zones centrals i sud del país. En aquest sentit, els avisos per altes temperatures es mantindran,com a mínim, fins a finals de setmana.

Tanmateix, i causa de la falta de precipitacions, els bombers mantenen activat el nivell 2 per perill d'incendis forestals molt alt a fons de vall d'Encamp, la Massana, Ordino i fins als 1.500 metres. La resta del territori continua a nivell 1.

Per la seva banda, Protecció Civil haemèsuna prealerta per altes temperatures i recomanen que s'evitin les activitats físiques a l'aire lliure en les hores centrals del dia i demana tenir especial atenció a les persones vulnerables.

D'altra banda, el servei deMeteoinforma que el pas d'un front desgastat en altura podria fer créixer els núvols aquesta tarda i deixar anar alguna gotellada. Tanmateix, a la mitjanit no descarten que es pugui desenvolupar alguna tempesta residual.

La previsió indica que demà el dia serà assolellat, amb temperatures "persistentment" càlides i màximes de 34 graus a Andorra la Vella, 30 a 1.500 metres i 18 al Pas de la Casa. Diumenge s'elevaran fins als 36 graus a la capital, els 32 a 1.500 metres i 19 al Pas de la Casa, mentre que l'acostament d'un altre front per l'oest afavorirà el creixement de núvols el dilluns a la tarda, fent que les temperatures reculin "lleugerament, sobretot en altura".

Previsió pel dia d'avui

tracking