Cultura

La Jocand presenta les vuit noves cares de la companyia

‘Les Troianes’ és el nou espectacle que s’estrenarà el 3 de setembre

Les noves inregrants de la Jocand.JOCAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Jove Companyia Nacional d’Andorra, la Jocand, va presentar ahir les vuit integrants que formaran part de la segona promoció del grupl. Es tracta de set actrius i una escenògrafa que formaran part de la companyia durant dos anys, tal com va informar la Jocand. La padrina serà la intèrpret andorrana Meritxell Duró, una “actriu de reconeguda experiència en els escenaris internacionals”, tal com van destacar.

Aprofitant la presentació de les noves integrants, la direcció artística va fer un balanç de la feina feta durant aquests dos primers anys. En aquest sentit, es va destacar la producció de dos espectacles, La tercera onada i Arrels d’arreu. Així mateix, també va posar de relleu la col·laboració, al llarg dels darrers dos anys, amb diferents entitats del país, com ara l’ONCA, l’Arxiu Nacional, l’Escena Nacional o el Festival Ull Nu. Els dos muntatges s’han pogut veure en gira nacional per les parròquies i, en el cas d’Arrels d’arreu, aquest curs començarà amb la gira escolar.

D’altra banda, la Jocand va informar que el nou espectacle escollit per la companyia ha estat Les Troianes d’Eurípides, sobre la qual Juanma Casero, director artístic amb Irina Robles, ha dut a terme una versió, agafant el tema de les dones en els conflictes bèl·lics com a motor de l’espectacle. L’estrena tindrà lloc el 3 de setembre i se’n faran dues representacions més, els dies 4 i 10 de setembre.

tracking