REPORTATGE

La mort d'un fugitiu

Un home de 38 anys buscat per la policia espanyola, després d’haver-se donat a la fuga a la frontera, va perdre la vida en un accident a Antequera

La cua que van patir els conductors a causa del control policial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional espanyola ha localitzat els dos homes que el desembre de l'any passat van fugar-se d'un control a la frontera hispanoandorra després d'identificar-se amb documentació falsa. Segons s'informa en un comunicat, un d'ells va morir el març i el segon va ser detingut a principis de juliol amb més de 44 quilos de cocaïna, una gran quantitat de marihuana i un revòlver.

Un va ser detingut a València. En el moment de ser controlats a la frontera de la Farga de Moles anava acompanyat d’un altre home, que va ser identificat el març a Màlaga després de morir en un accident de trànsit quan viatjava amb documentació falsa i uns quilos de cocaïna.

El fugitiu va ser detingut el dia 8 de juliol en el marc d'una operació contra el tràfic de drogues i el crim organitzat on també es van arrestar tres persones més i es van fer diversos registres en què es van trobar més de 44 quilos de cocaïna, una pistola amb munició, una gran quantitat de marihuana, un revòlver, 13 cartutxos de munició i es van intervenir quatre vehicles i més de 32.000 euros en efectiu. Segons informa la Policia Nacional, l'home va passar a disposició judicial i es troba empresonat a València.

Després de donar-se a la fuga el desembre de 2021, la policia espanyola va establir controls en diferents punts pròxims a la frontera i això va provocar importants retencions de trànsit per entrar a Andorra. Després, els agents van continuar gestions per aconseguir identificar els fugitius i per això van comptar amb la col·laboració de la policia andorrana.

Un d’ells va morir en un accident de trànsit a Antequera, a Màlaga, el març d'aquest any. En el moment de l'accident portava documentació falsa, diners en efectiu i una bossa amb un quilo de cocaïna. Així mateix, tenia antecedents per tràfic de droga, homicidi i li constava una ordre de recerca i captura per tràfic de drogues, a més de la recerca policial després de ser identificat a la duana de la Farga de Moles.

Pel que fa al detingut aquest juliol, a més del delicte de falsificació documental i d'una reclamació judicial per la qual se'l buscava, se li imputen delictes de tràfic de drogues, pertinència en una organització criminal, tinença il·lícita d'armes i falsificació documental, ja que en el moment de la detenció portava un altre DNI.

El fugitiu mort, de 38 anys, havia passat uns dies a Andorra acompanyat d’un amic i de dues dones, una de colombiana i una altra d’espanyola. Malgrat que duia un DNI fals, se’l va identificar ràpidament.

tracking