Concòrdia es posiciona en contra d'atraccions turístiques “d'un sol ús”

El moviment es va sentir interpel·lat per les declaracions d’Espot al pont tibetà

Una parella es fa una fotografia al pont tibetà.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Concòrdia es posiciona en contra de les atraccions turístiques d’un sol ús, que considera “incompatibles” amb un model turístic de qualitat. Així ho va manifestar en converses amb el Diari Cerni Escalé, que va fer una crida al debat per replantejar el tipus de turisme que vol el Principat de cara al futur. Des del seu punt de vista, “Andorra podria tenir una millor planificació estratègica i de recursos per presentar una oferta turística sostenible i integrada al territori”.

Així, per exemple, el pont tibetà és una bona definició, a ulls del nou moviment polític, del que seria un “projecte aïllat”. “Implica un allau de busos per anar-hi un dia i no té per què significar una major despesa dels turistes que venen al país més enllà del que paga per accedir a l’atracció”, va sostenir Escalé.

Ara bé, això no significa que Concòrdia s’oposi al turisme. Així, el moviment polític, que admet haver-se sentit interpel·lat per les declaracions fetes pel cap de Govern dilluns en el marc de la presentació del pont tibetà, va deixar clar que “el turisme és un dels motors econòmics d’Andorra”. En aquest sentit, Escalé va declarar que “és essencial per Andorra i qualsevol canvi que afecti el model econòmic del país ha de ser pensat a llarg termini”. Per això, va defensar que les iniciatives s’han de dissenyar “pensant en el model turístic que volem i no en el que tenim a dia d’avui”.

Així, la proposta de Concòrdia es basa en “un turisme més respectuós amb el medi ambient, on les prioritats neixin dels actors socials i economícs del país”. A més, considera que “l’oferta lúdica del país ha de representar el que és i vol ser Andorra”.

Model urbanístic

Escalé va anar més enllà i va plantejar la relació entre la qualitat del turisme i el model de territori que vol Andorra. “Si els paràmetres urbanístics són fidels a l’escala del país i hi ha una coherència estètica en la construcció de país, això portarà turisme de qualitat”, va sostenir. En canvi, “tenir urbanitzacions escampades pel territori i una construcció desenfrenada” té un impacte negatiu. Així, va apuntar que “el turisme de qualitat busca la coexistència positiva amb l’entorn, la identitat i les tradicions del lloc”.

tracking