x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Vela demana per la contaminació acústica produïda pels vehicles de motor

La consellera general socialdemòcrata ha entrat una bateria de preguntes per expressar la preocupació de la formació per aquesta problemàtica
Susanna Vela.

Susanna Vela.

Susanna Vela.

Actualitzada 19/07/2022 a les 16:05
La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela ha entrat una bateria de preguntes en relació a la contaminació acústica produïda pels vehicles de motor per expressar la preocupació de la formació per aquesta problemàtica, segons informa el grup parlamentari en un comunicat. En aquest sentit, Vela ha demanat per la campanya de sensibilització que el Govern prepara per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre les noves sancions relatives a la contaminació acústica produïda pels tubs d’escapament dels vehicles de motor i pel calendari, els terminis i els mitjans de comunicació en què està previst per dur-la a terme.

Per altra banda, la consellera s'ha interessat també pels decibelímetres o “radars” de soroll, de què s’ha proveït el Ministeri d’Interior i pels controls que s’han realitzat, des de l’entrada en vigor del Codi de la Circulació, respecte al nivell excessiu de soroll, així com per les sancions imposades. Així mateix, segons informa el PS, Vela ha preguntat si el tall de la injecció de combustible per produir voluntàriament detonacions és una modificació admissible, quin control s’està fent a garatges i instal·ladors que modifiquen o substitueixen tubs d’escapament i si aquests necessiten una autorització especial.

En aquesta línia, la consellera socialdemòcrata vol saber qui realitza els controls de modificacions dels components originals dels vehicles i l’homologació dels nous, especialment dels tubs d’escapament. Alhora pregunta pel nombre de vehicles que ha passat els darrers dos anys pel servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per homologar modificacions substancials de l’escapament. I també ha demanat en quina fase es troba l’elaboració de les disposicions reglamentàries acústiques sobre el nivell sonor dels vehicles de motor, segons els límits establerts per la normativa europea, que preveu el Codi de la Circulació, segons assenyala el partit vermell.
Etiquetes
  • #8 Herbert
    (19/07/22 23:02)

    Comenceu a controlar i sancionar ja.Això fa dies que se'ns ha anat de les mans i hem de patir tots la estupidesa i egoisme de uns quants imbècils, tant de dia com de nit que encara molesta més ja que no cal dir que interromp el descans de tots. a mes enxampar-los i controlar-los es ben fàcil, es senten de lluny.

    Respondre
  • #7 Canovas
    (19/07/22 20:14)

    Laura va dir..
    Contaminació acústica es el que fan les fines damiseles del “Stop Violencies, start viure de la padrina” quan parlen. 

    Respondre
  • #6 James
    (19/07/22 19:57)

    Tinc problems hyper acousie . Soroll motos i cotxes terible !Perill altes velocitat al carrer per fer soroll artistic.

    Respondre
  • #5 Laura
    (19/07/22 19:15)

    Sra la vela el seu cotxe familiar fa molt fum, ja es hora de canviar lo, ahhh no que els socialistes les normes son pels demés.

    Respondre
  • #4 Pops and bangs
    (19/07/22 19:01)

    Una moto sense silenciador que creui Andorra durant la matinada desperta centenars de persones, s'ha de controlar seriosament el soroll de les motos i la conducció esportiva, el soroll produeix efectes negatius sobre la salut auditiva, física i mental de la ciutadania, haver-hi si hi ha un polític valent que es posi en ferm amb l'assumpte, que ja fa 10 anys que estem amb la mateixa xacra.

    Respondre
  • #3 Carlestoltes
    (19/07/22 18:47)

    N'estem fins els pebrots dels escapes dels 10 inutils de sempre, i mira que m'agraden tant les motos com els cotxes, pero lo vostre es pecat ja. Cotxes de mamarratxos tuneros que no sonen ni be. Si no us podeu comprar un Lambo, deixeu el Golf d'origen si us plau, que deixareu de quedar malament i de pas deixareu de molestar a tota la poblacio. Controls ja !!! Que esta prohibit, i govern / policia sou iguals de responsables, per fer la vista grossa i voltetes amb el cotxe en lloc de controls.

    Respondre
  • #2 Xavier
    (19/07/22 17:23)

    I el control del fums que deu nidor i no es controle.

    Respondre
  • #1 Jociutadana
    (19/07/22 17:12)

    Uff! Sra. Vela, si només fossin els tubs d'escapament, que no dic el contrari, no paren. Personalment sense contar el veí que s'aixeca a les 5'30 del mati i sembla que ha de moure tots els mobles, que a les 6'30 del mati passa el bufador i que a les 8'00 començen les obres de la cantonada amb uns pitidos que no paren només per esmorçar, els autobusos que pitan quan no poden passar, que es molt sovint... doncs que ja qüasi no sento els tubs d'escapament perque estic saturada de sorolls. Gràcies de tota manera sra. Vela, però crec que igualment, ja no puc amb més soroll.

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts