x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Vehicles elèctrics

FEDA ingressa uns 5.000 euros al mes dels punts de recàrrega

Els 45 carregadors del país ja estan disponibles a la plataforma Electromaps
Ivan Mora, gerent de FEDA Solucions, i Luís Martín, project manager d'Electromaps

Ivan Mora, gerent de FEDA Solucions, i Luís Martín, project manager d'Electromaps

Ivan Mora, gerent de FEDA Solucions, i Luís Martín, project manager d'Electromaps

Emma Coll
Actualitzada 19/07/2022 a les 12:35
Els punts de càrrega de vehicles elèctrics generen uns ingressos mensuals a FEDA d'entre 5.000 i 6.000 euros, segons ha indicat aquest matí el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora, que ha detallat que "l'objectiu no és fer el gran negoci, sinó recuperar la inversió". De fet, fins fa poc, els punts oferien dues hores de càrrega gratuïta, però "començàvem a estar saturats i s'ha optat per establir una tarifa de mercat, que és de 0,35 euros el kilowatt hora", explica Mora, cosa que ha permès multiplicar els ingressos fins a quatre vegades.

Actualment, hi ha 45 punts de càrrega repartits pel país. D'aquests, 23 són de FEDA, mentre que els 22 restants són gestionats per altres operadors. Fins ara, el mètode de pagament es podia fer a través del clauer de FEDA Solucions, amb un cost de quatre euros l'hora, mentre que els turistes podien fer-ho a través d'un codi QR amb una tarifa de 8 euros l'hora, un mecanisme feixuc i que requeria connexió a internet. Però a partir d'ara, tots els punts de càrrega estaran disponibles a la plataforma Electromaps, que permetrà gestionar la càrrega i fer el pagament a través de l'aplicació mòbil.

Aquest acord d'interoperativitat entre FEDA Solucions i Electromaps servirà, tal com ha destacat el project manager d'Electromaps, Luís Martín, per acostar els punts de recàrrega als turistes, que podran conèixer quines estacions hi ha a Andorra i fer "una activació sense internet gràcies al clauer d'Electromaps, que permetrà activar la càrrega sense l'app". Gestionar la recàrrega a través d'Electromaps també comportarà un benefici econòmic als turistes, ja que la quota serà de 5,25 euros l'hora.
Etiquetes
  • #5 Tarificator
    (19/07/22 20:17)

    Tot molt coherent. És com si al posar gasolina, en canvi de cobrar-te pels litres que poses, ho fessin per l'estona que està endollada la manguera. Genious!

    Respondre
  • #4 Pepe
    (19/07/22 18:22)

    Àmb això, tot just paguem el sou al Llesuy…

    Respondre
  • #3 Josep
    (19/07/22 17:01)

    No donen ni per pagar-li el sou a l'endollat que ho gestiona.

    Respondre
  • #2 Matematiques
    (19/07/22 16:21)

    45 cargadors a un cost de 20.000 € = 900.000€. Si en recuperem 60.000€ a l'any. 15 anys per pagar la festa i sense comptar el manteniment / reparacions. Ja se que no és negoci, peró perqué hem de pagar tots pels benefici de uns quans????? I el deute de Feda PUJANT !!!!!

    Respondre
  • #1 desh
    (19/07/22 13:37)

    Y dale con la tarificacion horaria.. Que no carga de la misma manera y gasta lo mismo un ZOE que un Tesla. En todos lados tarificando por consumo KW/h y aqui en éste pais como si fueran plazas de parking...

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts