conselleria de la via pública de la massana

Denúncia contra un càrrec per dir “puto chapucero”

El sindicat es refereix a insults i lamenta la passivitat de les cònsols

Sessió del comú de la Massana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treballador del comú de la Massana va presentar el mes passat una denúncia a la policia contra un càrrec de confiança del departament de Via Pública, en concret per insults.

El sindicat de funcionaris de la corporació masanenca va emetre ahir un comunicat donat suport al seu company i denunciant públicament aquestes actituts que, segons van comentar fonts del sindicat, no és la primera vegada que es produeixen i que altres persones del mateix departament –que depèn de la cònsol menor, Eva Sansa– han estat objectes dels presumptes abusos d’aquest càrrec de relació especial.

En canvi, altres fonts dels treballadors de la corporació van replicar que es va tractar d’una discussió verbal per unes obres entre el càrrec de confiança, el treballador i el seu cap, i que el primer li va dir al segon que era un “puto chapucero” perquè considerava que no havia executat la feina encomanada amb professionalitat.

En concret, segons les mateixes fonts, el càrrec de confiança estava molest perquè el cap d’obres del comú no havia advertit al seu treballador que havia fet malament una torre per instal·lar-hi càmeres de seguretat, que es va enfonsar posant en perill una persona, i que anteriorment havia construït una rèplica d’una caseta de pàrquing també amb resultat deficient, segons aquesta versió.

Per això la persona de confiança havia demanat sense èxit al superior del treballador una reunió amb la cònsol. En una trobada informal entre els tres a peu de carrer va tenir lloc aquest exabrupte. Les fonts qualifiquen la denúncia com una “revenja” d’alguns membres dels sindicat que havien estat expedientats feia temps per aquesta persona, que havia ocupat un altre lloc de responsabilitat.

Aquest obrer va donar positiu en un control d’alcoholèmia el 2018, durant el matí i en hores de feina amb un cotxe del comú de la Massana.

Des del sindicat van expressar el malestar amb l’equip de Govern pel que consideren passivitat davant uns fets que qualifiquen de molt greus. El passat 27 de juny va ser tramesa una carta a les cònsols exposant els fets “de manera molt ben especificada” i la indignació està motivada perquè no han rebut resposta durant tot aquest temps, fet que interpreten com una manca d’interès.

Per la seva banda, el comú ha assenyalat que les cònsols de la parròquia s'estan reunint des de fa dies amb les dues parts implicades en la fricció. A més, apunten que el tècnic involucrat ha manifestat que "no desitja emprendre accions legals contra l'altra part". En aquest sentit, preveuen que el procés de conciliació que estan portant a terme les cònsols "es tanqui en els pròxims dies".

La denúncia a la policia va ser tramitada abans de lliurar aquesta carta a l’equip comunal massanenc. De moment l’executiva del sindicat està estudiant si adopta alguna mesura addicional.

tracking