x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
institucions

Vives nomena un jurista com a mà dreta del seu representant personal

El copríncep vol que la seva jubilació, d’aquí a dos anys, coincideixi amb la de Mauri
Mauri a l'ambaixada de França, dissabte.

Mauri a l'ambaixada de França, dissabte.

Mauri a l'ambaixada de França, dissabte.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/07/2022 a les 14:11
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha decidit incorporar un advocat català com a assessor del seu representant personal a Andorra, Josep Maria Mauri. La decisió de l’arquebisbe, segons fonts properes, és motivada per l’edat de Mauri (80 anys), de manera que Vives considera que tenir com a suport un tècnic en matèria jurídica serà beneficiós i que Mauri podrà jubilar-se d’aquí a dos anys, coincidint, precisament, amb la jubilació del mateix bisbe d’Urgell.

L'escollit és Eduard Ibáñez Pulido, és laic, casat, amb dos fills i amb residència a Barcelona. El seu nomenament obre diverses possibilitats. Vives podria pensar-hi com a recanvi de Mauri quan aquest es jubili, ja que ja haurà adquirit experiència i tindrà un bon coneixement sobre Andorra. També es comenta que probablement el copríncep prefereix mantenir en actiu el seu representant personal -tot i l’edat- perquè sigui el seu substitut al Bisbat d’Urgell qui decideixi qui ha de ser la seva mà dreta. D’aquesta manera, no posa en cap compromís el futur copríncep, que podrà triar en aquest jurista o en una altra persona de la seva màxima confiança. El juliol del 2021 Josep Maria Mauri, llavors vicari general de la diòcesi d’Urgell, va ser nomenat i va jurar el càrrec com a representant.

També vicari per als assumptes econòmics, va substituir Marqués, de qui havia estat adjunt durant dos anys. El representant personal del bisbe d’Urgell és l’interlocutor amb el representant personal del president de la República francesa per als temes que afecten la tasca dels coprínceps d’Andorra.

Mauri és sacerdot des del 1965. Va fer els seus estudis de Filosofia i Teologia al Seminari d’Urgell, i és llicenciat en Història Eclesiàstica per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, i en Filosofia i Lletres (Secció d’Història General) per la Universitat de Barcelona. Des del 1994 fins al 2002 va ser delegat episcopal d’Acció Caritativa i Social i de Càritas Diocesana d’Urgell. I des del 1997 fins al 2003 va ser rector i arxipreste de Tremp.
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts