tribunal superior

La família de l'atropellat al McAuto retira l'acusació

La família retira el recurs contra la sentència de Corts després de pactar una indemnització de 100.000 euros

El SUM va assistir la víctima, que va acabar morint.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mare i les germanes de la víctima de l’atropellament del McDonald’s han arribat a un acord amb la defensa i no lluitaran perquè es condemni per assassinat el conductor que la nit del 21 d’agost de 2021 va envestir un home i li va causar la mort. Així ho va anunciar el seu advocat durant la vista del judici al Tribunal Superior que es va celebrar ahir, quan va informar que desistia de l’acció. I és que en un principi, totes les parts havien formulat recurs contra la sentència de Corts, que no satisfeia ni les defenses ni les acusacions, ja que considera que els fets són constitutius d’un homicidi dolós, una qualificació que ningú havia previst. Finalment, però, les familiars han arribat a un acord: el conductor, que fa gairebé dos anys que està empresonat, les indemnitzarà amb 100.000 euros, una quantitat superior a la que l’obliga a pagar Corts, que és de 80.000 euros. Així posaran punt final a aquest episodi.

En canvi, el Ministeri Fiscal sí que va mantenir el seu recurs contra la sentència de Corts. Ara bé, no va reivindicar l’assassinat, tal com al·legava en primera instància, quan va demanar que es condemnés el conductor a 16 anys de presó, i va acceptar l’homicidi dolós. Malgrat això, no està d’acord amb la pena imposada –que és de 5 anys de presó, dels quals quatre ferms– i va demanar que s’elevi a 10 anys ferms, el mínim previst pel delicte d’homicidi. I és que l’acusació pública està en contra de les eximents i atenuants que Corts va aplicar per rebaixar la pena. Així, va argumentar que no va existir por insuperable –un eximent que Corts va considerar incomplet– perquè estava a l’interior del vehicle i que hi va haver voluntarietat perquè l’acusat sabia “perfectament que té la víctima a centímetres del cotxe i que si es mou se l’endú”. Tampoc comparteix l’atenuant que aplica Corts en considerar que el finat va contribuir en la producció dels fets, esgrimint que “l’actitud és desproporcionada amb el resultat”. En aquets mateix sentit, va demanar que se li retiri el permís de conduir durant deu anys, se l’expulsi definitivament del país i s’ordeni el comís del vehicle, que és propietat de la dona.

En canvi, la defensa va reclamar que s’apreciï l’homicidi per imprudència, assegurant que mai hi va haver la voluntat de matar. Així, va demanar que s’apliqui una reducció qualificada de la pena fins als set mesos de presó ferma, reiterant que no hi havia intenció de matar, que el condemnat va actuar sota la por insuperable i que la víctima va contribuir en la producció dels fets. A més, va reivindicar l’esforç del condemnat per rescabalar els danys causats. De fet, la dona i la filla del finat no van formular acusació després de rebre una indemnització de més de 180.000 euros. Ara bé, el fiscal es va oposar a aquest atenuant al·legant que encara ha de pagar 900 euros a la CASS.

CLAUS

Els fets

El conductor del totterreny va atropellar l’home el 21 d’agost de 2020. Des d’aleshores està empresonat a la Comella.

Tribunal de Corts

Corts va jutjar el conductor l’abril de 2022 i el va condemnar a cinc anys de presó, dels quals quatre ferms, per un homicidi dolós.

Tribunal superior

Fiscalia i la defensa han elevat el cas al Tribunal Superior. La defensa demana reduir la pena i el ministeri public, augmentar-la.

tracking