x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

El PS rebutja el sometent i Rossell creu que no és un “grup paramilitar”

La llei de Protecció Civil i la de la convalidació de l’experiència es van aprovar
El ministre Rossell durant la sessió del consell general d'ahir.

El ministre Rossell durant la sessió del consell general d'ahir.

El ministre Rossell durant la sessió del consell general d'ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/07/2022 a les 12:43
La penúltima sessió del consell general abans de l’aturada per l’estiu va obrir la caixa dels records. Un debat marcat per una certa distenció preestiuenca i en el qual es va donar llum verda a la llei de Protecció Civil, això sí, amb el rebuig del grup parlamentari socialdemòcrata a la figura del sometent. Segons el conseller socialdemòcrata Jordi Font, aquesta figura es va mantenir per “romanticisme” i va defensar que “el sometent era una figura molt important en una altra època” quan els comuns no tenien capacitat per afrontar les problemàtiques del dia a dia i no comptaven, per exemple, amb gaires agents de circulació. “Avui creiem que no és necessari el sometent”, va criticar Font, que va titllar aquest grup de “paramilitar”. Tanmateix, “estem molt i molt contents perquè a Andorra la protecció civil tindrà un marc legislatiu propi” va assegurar Font, que va afirmar que “suposa una gran satisfacció poder veure realitzada aquesta ambició personal”.

Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Josep Maria Rossell, va tirar de currículum vivencial –potser aprofitant que en el tercer punt de l’ordre del dia s’havia aprovat la llei per a la validació dels aprenentatges basats en l’experiència– per defensar el sometent. “Normalment no parlo de mi, però ja que vostè ho ha fet...” va remarcar el ministre, que va recordar que ell va formar part del sometent en moments com la visita del Copríncep Mitterrand l’any 1986, i que en cap moment “em vaig sentir que formava part d’un grup paramilitar; no portava cap rifle penjat al coll”. Rossell va assegurar que el nou projecte de llei suposa la modernització “d’una figura històrica al país; no entenc que les qüestions tradicionals els facin nosa”, va carregar.
  • #5 Tamarro
    (15/07/22 15:46)

    Gran mesura. 
    Lo millor de la legislatura. 

    Respondre
  • #4 El Club de la Comedia i Estadistiques….
    (15/07/22 14:11)

    7,4 jajajajajaja, 7,4 jajajajajajaja
    7,4 jajajajajaja, 7,4 jajajajajajaja
    7,4 jajajajajaja, 7,4 jajajajajajaja
    Ni el Eugenio en els seus millors moments tenia acudits tant bons….


    Respondre
  • #3 Paula
    (15/07/22 12:23)

    Una figura "arcaica" que imposarà més responsabilitats als ciutadans quan en realitat hauria de ser Cos de Policia d'Andorra, Bombers d'Andorra etc que s'haurien de fer càrrec d'aquestes responsabilitats davant situacions de catàstrofes naturals etc De què serveixen sinó?! La majoria dels ciutadans d'Andorra no tenen ni dret a vot i, paguen impostos (foc i lloc, etc) i a més ara han de ser responsables de protegir-se en cas de catàstrofes naturals?! Au va... Que ens donin doncs a nosaltres els sous d'aquests funcionaris!

    Respondre
  • #2 And
    (15/07/22 10:32)

    Jo no soc del Ps ni de lluny pero els hi dono la raó, aixó es una figura arcaica que a de desapareixer del mapa, si volen una protecció civil com deu mana que agafin gent la formin i siguin professionals, ara agafar una figura de fa 100 anys em sembla ridicul, el que em de fer es evolucionar i no tornar enrrera, tenim policies agents de circulació bombers que collons mes estan buscan, per cert demaneu als rics si estan disposats a passar pel tubo....

    Respondre
  • #1 Ferran
    (15/07/22 08:43)

    Al PS no li agrada Andorra. Ahir es va tornar a veure.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts