L'IPC puja al 7,4% al juny

La inflació definitiva del mes passat se situa una dècima per sobre de l'indicador avançat

Comparativa de l'IPC amb els països veïnsFont Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) interanual del juny s'ha enfilat fins al 7,4%, segons ha anunciat Estadística aquest matí. La inflació queda així una dècima per sobre del 7,3% de la dada avançada que el servei va fer públic l'1 de juliol, i la inflació subjacent és del 3,2% en relació al juny del 2021.

La pujada registrada al juny ha estat d'un 0,8% respecte al maig, quan estava al 6,6%, i d'un 1,8% en comparació amb l'IPC del juny del 2021. Estadística destaca aquesta evolució "mostra un comportament alcista" i que al juny hi ha hagut "una acceleració en el creixement, ja que la variació mensual passa del +0,7% al +0,8%". Els motius de l'encariment del nivell de vida tornen a ser l'augment de preus de l'alimentació i els carburants. Els productes frescos creixen des del 10,8% del maig al 13,3% i en el cas dels productes petroliers la pujada passa del 54,9% acumulat fins al maig al 62,8% del juny.

La inflació també segueix a l'alça als països veïns. L'índex espanyol s'ha disparat des del 8,7% del maig fins al 10,2% al juny i a França l'increment és més moderat en passar del 5,2% al 5,8% a finals del mes passat.

tracking