x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El temps

Alerta per temperatures de 38 graus fins al dilluns

Protecció Civil avisa que les màximes persistiran fins a dilluns
Tot el país estarà afectat per les altes temperatures

Tot el país estarà afectat per les altes temperatures

Tot el país estarà afectat per les altes temperatures

Meteo
Actualitzada 14/07/2022 a les 16:38
Protecció Civil ha activat una prealerta per temperatures extremes arran de l'avís taronja de Meteorologia anunciant un episodi que portarà màximes de 38 graus al cap de setmana a Sant Julià, d'un grau menys a la capital i de fins a 35 graus a 1.500 metres. Les mínimes podrien quedar-se en 18 graus a la vall central i en 14 graus a 1.500 metres, segons informa el Govern aquesta tarda. La previsió és que els termòmetres "baixin lleugerament" a partir de dilluns tot i que "no serà fins dimarts que s'acostaran a valors normals per a l'època de l'any, en haver-hi major moviment atmosfèric". 

Govern especifica que aquesta onada de calor es diferencia de la del juny en que les temperatures no són extremes per al mes de juliol "però s'espera que la seva persistència en el temps sigui superior". I remarca que els registres "no són comparables als països veïns" i al Principat l'augment de les temperatures arriba a decalatge per l'altitud i les onades de calor "solen tenir menor durada".

Protecció Civil recomana beure força aigua i limitar l'activitat a l'aire lliure a les hores de més calor "i reduir les activitats intenses, sobretot al migdia". I hidratar sovint als nadons i infants, a més de no exposar-los al sol, usar roba lleugera i portar el cap protegit, donar-los de beure en desplaçaments en cotxe i en cap cas deixar-los sols als vehicles. El servei recalca que s'ha d'estar pendent de les persones grans o malaltes que viuen soles i visitar-les per ajudar-les a seguir les recomanacions d'hidratar-se i protegir-se del sol. 

El consell per mantenir les llars fresques és tancar portes i finestres i abaixar les persianes durant el dia si entra el sol i obrir-les de nit i matinada.  
   
Etiquetes
  • #1 11
    (14/07/22 19:07)

    3+8    11

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts