x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Quarta dosi contra la covid per a majors de 60 anys

La pressió sanitària repunta amb 6 persones ingressades a planta
Vacunes Vacuna Vaccí

Vacunes Vacuna Vaccí

Vacunes contra la covid

Fernando Galindo
Actualitzada 13/07/2022 a les 18:54
El Govern ha aprovat avui obrir la porta a la quarta dosi de vacunació contra la covid per a majors de 60 anys, segons ha anunciat el ministre Portaveu, Eric Jover. La inoculació de la quarta fòrmula s'estava fent per a persones de col·lectius molt vulnerables i ara es permetrà que els ciutadans per sobre d'aquesta franja d'edat que ho desitgin puguin rebre una nova immunització en un procés que s'activarà les properes setmanes.

Eric Jover ha argumentat que la decisió s'ha adoptat al consell de ministres "perquè continuem tenint un nivell relativament elevat de circulació del virus" i seguint les recomanacions de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i de l'OMS. I ha indicat que el ministeri de Salut anunciarà el procediment que s'ha de seguir per rebre la quarta vacuna. La setmana vinent es començarà a posar als centres sociosanitaris i després s'obrirà a la població en general. 

Jover ha informat que s'han detectat 390 positius en l'última setmana i hi ha hagut "un lleuger repunt" de la pressió sanitària perquè hi ha sis infectats amb el virus ingressats a habitacions de planta de l'hospital, quatre més dels que es van notificar dimecres passat. Un dels pacients és un resident de Clara Rabassa contagiat de la covid pel brot que es va localitzar la setmana passada. El ministre ha exposat que ara hi ha 6 usuaris del centre geriàtric i un treballador positius i que "es troben en bones condicions a les seves habitacions".

El total de contagis notificats des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 45.061, dels quals 659 són casos actius, 57 menys que fa una setmana. La disminució d'afectats s'ha produït perquè hi ha hagut 447 altes, que eleven a 44.249 recuperats de la covid. 

Restriccions baixes
L'executiu ha prorrogat una setmana més les restriccions sanitàries per la covid vigents "que són de nivell extremadament baix", ha precisat Jover remarcant que ara mateix no hi ha previst activar cap protocol per l'augment d'hospitalitzats. I ha precisat que s'ha de veure l'evolució dels contagis els propers dies perquè ser molt baixes les xifres d'ingressats qualsevol repunt sembla que tinguin més impacte. I ha tornar a recomanar a les persones vulnerables que siguin especialment curoses per mantenir les mesures de protecció per evitar contagiar-se de la covid.


El ministre ha comentat que no se sap quina vacuna s'administrarà però que es seguiran els criteris aplicats en les crides prèvies que s'anaven posant en funció de la disponibilitat. I ha afirmat que "ara no ens trobem amb les tensions dels primers processos" per falta de dosis i hi ha vaccins en estoc i que les gestions que s'estan fent amb França per al subministrament de vacunes formen part de les entregues pactades que havien de sumar 20.000 unitats. 
  • #14 Laura
    (13/07/22 23:01)

    Per Lo de les vacunes si que feu articles, a per defensar les institucions no, perquè no parleu de la Mendoza !!!!! Una persona que ataca el país i les seves institucions internacionalment amb mentides, però clar la grand cagada del cap res.
    Dimisió del Cap i del Gallardo

    Respondre
  • #13 Tonton!!
    (13/07/22 22:26)

    De veritat a aquestes alçades encara hi han creduls que pensen que les farmacèutiques treballen per la nostra salut????
    Però com se pot ser tant cec i tan idiota deu meu!!!

    Respondre
  • #12 Antitot!
    (13/07/22 21:42)

    Vaaaaya, els negacionistes heu perdut pistonada e??? Només 5 comentaris amb les clàssiques crítiques i preguntes absurdes de sempre… abans, en plena pandèmia, a qualsevol notícia sobre vacunes, 50 o 60 comentaris! Pobra Carine, estarà disgustada…

    Respondre
  • #11 Paries
    (13/07/22 21:31)

    Urgell va dir..
    Vostè com si es vol fotre una birra un tripi i una clenxa al dia, segur que li sentara millor que la vacuna

    Respondre
  • #10 Tomadura de pelo
    (13/07/22 20:59)

    Fums i miralls va dir..
    Porto dos anys fen-me aquesta pregunta.
    Vacunada i he agafat covid i he estat igual de futuda.

    Que algu m'expliqui. 

    Respondre
  • #9 Urgell
    (13/07/22 20:33)

    Paries va dir..
    O potser et calles tu q no ets ningú per dir a un altre lo q por dir i lo q no. Comença per respectar y com si et vols fotre una vacuna al día.

    Respondre
  • #8 Paries
    (13/07/22 20:25)

    Qui se la vulgui fotre que se la foti, el que no la vulgui que calli i segueixi bevent birres al bar amb la pagueta, no hi ha res més a discutir. 

    Respondre
  • #7 Informació ...
    (13/07/22 20:18)

    Natalia va dir..
    El mateix et dic que a l'Alex, deus ser molt valenta.

    Respondre
  • #6 Informació ...
    (13/07/22 20:17)

    Alex va dir..
    A que no ets una persona vulnerable, ni per malaltia ni per edat ?, es nota que ets un tio molt valent.

    Respondre
  • #5 Jt
    (13/07/22 20:11)

    Vacuna si cal, sí. Viure com si el virus no existís, no.
    Ja ho veieu, no és un simple refredat per a tothom. Alguna gent acaba a l'hospital.

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts