Un moment de la reunió de poble de dilluns.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que el comú mostrés el seu desacord en la construcció massiva de terrenys a la parròquia, molts dels ordinencs han mostrat suport a la decisió. Si el pla urbanístic proposat tirés endavant, Ordino arribaria gairebé a quatre cents mil metres quadrats materialitzats, fet que comportaria que els habitants de la parròquia passessin de ser dels 5.309 actuals a 12.260 en la pròxima dècada, amb tota la problemàtica de sostenibilitat que aquest volum de població implicaria.

La majoria dels habitants del poble d’Ordino consultats pel Diari es mostren molt favorables a la decisió del comú de no tirar endavant el pla urbanístic proposat. Pere Osso, ordinenc des de fa molts anys, comenta que el que es va proposar és una autèntica bestiesa i que hauria comportat un desequilibri desmesurat, a part que Ordino té el gran avantatge de ser una parròquia molt atractiva, fins i tot més que les altres, i que el comú ha fet molt bé revertint la proposta.

Ana Valverde, propietària d’un negoci a Ordino, sap perfectament que la parròquia s’hauria vist molt malmesa amb tanta gent vivint-hi de cop, però com a propietària d’un negoci assegura que aquest mateix flux de gent hauria estat idoni per a ella i per a negocis com el seu.

Guillem Satué, un jubilat que ha crescut a Ordino, es mostra molt clar: “aquesta ha estat la millor decisió que ha pres el comú durant aquest mandat”. Assegura també que “no es pot destrossar una parròquia sencera ni el medi ambient per interessos econòmics com el d’aquest macroprojecte”.

Sandra Calvo explica que Ordino s’ha de mantenir estable a nivell urbanístic i explica que “no tenim els mitjans per poder fer front a tota la nova població que hauria arribat si s’arriben a edificar aquests terrenys”. És del parer que el comú ha pres la bona decisió.

tracking