El Govern al·lega la mida de l'heliport per la falta d'ofertes

El plec de bases preveu altres vies d’ingressos, a part de l’hotel

Simulació del futur heliport nacional a la Caubella.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern nega que la dificultat operativa de la infraestructura de l’heliport hagi provocat l’absència d’ofertes. En una resposta escrita a la consellera general no adscrita Carine Montaner l’executiu assegura que el plec de bases no establia l’obligació o compromís per part de l’adjudicatari de mantenir una línia regular de vols. En aquest mateix sentit, indica que l’afectació de la regularitat dels vols subjecta a les inclemències meteorològiques s’estima en menys del 10% del temps, segons les dades facilitades tant pel Servei Meteorològic Nacional com per l’estació d’esquí, un rang “acceptable en una infraestructura d’alta muntanya”. En canvi, l’executiu defensa que els motius pels quals no va rebre ofertes són diversos, per exemple, que les grans infraestructures aeronàutiques van descartar el projecte perquè no s’adapta als grans volums de trànsit amb què treballen habitualment.

Així mateix, l’executiu rebat que el projecte sigui “car i poc rendible”, tal com sosté Montaner. De fet, esgrimeix que “el projecte presentat preveu un equilibri financer derivat de la construcció i explotació de la infraestructura”. Sobre el complex hoteler, va matisar que el plec establia la possibilitat de “maximitzar-ne la rendibilitat mitjançant el desenvolupament de negocis addicionals”.

D’altra banda, el Govern va negar haver interposat “traves administratives” al projecte de l’heliport privat de la Fontaneda.

tracking